Monday, July 11, 2016

Entri pertama dalam tahun 2016

Assalamualaikum

Post ini dibuat bagi memenuhi permintaan Adik Poa Chacha.

Nahhh, terimalah, gambo hanna and dedek.



Wednesday, December 2, 2015

Missing u

Some how I miss the good old days.

Mula-mula kahwin dulu duduk di Cheras. Ataihh bukit. Best. Sebab sejuk..walaupon masa tu rumah kosong tak ada mende pun. Selama duk Cheras, takda kawan yang datang rumah..melainkan adik Pao.ha-ha.

Selepas incident rumah sewa hampir kena lelong (oh tuan rumahhhh tak mention apa pun), kami stay kat Rawang. Lama juga duduk di Rawang.. Hampir 3 tahun. Apa khabar agaknya uncle depan rumah. Mesti die pun shocked sebab tetiba je rumah dah kosong. View rumah Rawang? Suka suasana dia..sejuk sbb ataih bukit jgk. Masa ni tak da la segan nak ajak org dtg rumah sbb boleh kata rumah agak complete. Di rumah ini jugaklah struggle menyiapkan tesis, ulang alik ke shah alam. Tapi enjoy! Hanna pun membesar dalam rumah ni. Petang2 Kak nah dah standby nak pulangkan Hanna. :D

Tahun ni..awal bln 5 dh start menyewa kat Dungun. Kali ni punya rumah paling singkatlahh kami berumah tangga. About  6 months. Mula2 deal..memang gamble je sewa. Tak jumpa tuan rumah dan tengok keadaan rumah macam mana. Minta orang yg tengokkan rumah. Alhamdulillah.. Rumah selesa n selamat utk tinggal. Awal2 kena tinggal sbb tugas. Tapi tak lama..2 bulan saja. Hihiii.

Now, pindah balik kampung tinggal dengan mak mertua. Allah nak bg peluang pada kami utk jaga mok n pok. Harap2 Allah permudahkan segala urusan.

PS: gambar si bawah adalah harii terakhir berkemas di Dungun. Si Hanna helmet buat2 sibuk. :D

Friday, November 27, 2015

Hanna goes right.

Hanna: mama, sahabat pena apa mama?
Mama: sahabat pena tu kawan jauh.
Hanna: Hanna nak mama.

Erm..mana nak carik. Sekolah pun belum.pengaruh ipin betul.

Thursday, November 26, 2015

Tuesday, August 25, 2015

I love my job.

Giler pening nak menanda kertas budak oiiii.

Dah la semua logik programming..

Rasa nak pengsan.

Okla..itu je nak kabo.

Baii

Sunday, July 12, 2015

Poor little Hanna

Kekadang rasa bersalah dengan Hanna.

Sebabnya pergi kerja balik keja lewat.

Kelas kadang-kadang santak sampai kol 10pm. (balik kejap umah mandi-mandi, pergi semula)

Sorry Hanna, mama kerja.

Sebab dia tak ada kawan di rumah, maka dia akan becakap sorang-sorang.

(Ini anak buah aku cerita, sebab dia tolong jaga Hanna buat masa sekarang ni.)

"Mama mama ni, lambatnya balik."

"Abah kerja, balik lambat."

:'(

Bila sampai je depan pagar, Hanna dah tunggu depan pintu.

"Yeay-yeay, mama balik!"

Sambil lompat-lompat.

Tetiba rindu masa duduk Rawang.

Hari-hari goyang kaki kat umah, sambil main dengan Hanna.

Tuesday, April 28, 2015

Daily routine.

Dalam delima dilema.

Sepatutnya dah nak kena pindah ni...

Tapikan...surat tawaran kerja masih belum dapat.

Apa macam sekarang?

Ok, kita duduk rumah je la, tengok tv, makan dan tido.

Ya Allah, mohon dipermudahkan urusan kami.

Amin.