Saturday, August 30, 2008

BAU2AN..bukan BAW

okeh..mari mulekan dengan bismillah dan al-fatihah.al-fatihah..
..
...
....
bace ke idak tuh?asal macam cepat semacam jek????selekeh betol.
aku baru jek habes tengok movie neh..cite ape?judul die: perfume the story of a murder.,story ini telah disupply oleh seorang sahabat aku..mr.hyde..tq okeh..seingat aku..penah terjumpe bahan neh dalam lappie bobob..erm,,kire dah season dah citer neh..lol..aku lambat.supplyer aku,,si wani asyik la bertanye..bile nak amek movie?ahahaha..jap lagik la k..sure xwat reja neh kalu movie 24/7..haha!
kepade yang dah tengok cite neh..sure la tawu jalan cite neh.btol x?
mule2 aku tengok cite neh..aku berase amatlah kesian coz baby tuh..waa..aku bukan la story teller yang bek..adelah baiknyeh jike kome menengok sendrik cite tuh,,lalala.menarikla cite neh..aku xnafikan.tapi manyak xlogik la cite neh..ceh.
contoh paling sempoi..ape ke heinyeh idung die bleyh bau sampai ke dalam kolam air??asal idung tuh leyh tawu bau yang beribu2 batu daripada die?ceh..mengarot btol..mencikk.
----------
perfumer dalam french ialah nez[ney]..aku tawu perkataan neh time sem 3 lagik(mentang2 la baru blajau..mwahahaha)..uhuu..nez..nose..kan dekat2 same tuh..lol.so, pasal tuh la die dipanggil nez.idung perfumer terlalu sensitipkan dengan bau2an..aku agak la...bauan kaki musti die paling tawu..ahahaha.bahan2..
----------
kan jap lagik nak merdeka ke-51..erm,,ape agak2nyeh perancangan korang pade malam itu??adeh fazira ajak aku lepak..amak!!!same goes to ija..lol.azza juge menyatekan hasratnyeh untuk bertemu dan melepak2 dengan aku di malam kemerdekaan..ahahaha..sorry la beb..aku bukan xnak dowh..tapi aku xder hati.hati tak sedap nak ge lepak2 neh..ntah,aku ader menyatekan ketidak sedapan rase hati neh kan juding.aku katela takot kene ambush ape sumer..takot siyot!uhuu.."juding,,ko ge ke tengok bunge api tuh?"
----------
aku xnak ge tempat2 macam tuh coz ramai orang..n confirm2 orang akan amek kesempaatan.tawu2 jek la amai orang time tuh..waaaa..xsanggup aku.bek aku jage diri elok2 untuk suami aku..daripade ge bagik kat intruders yang ntah paper..haha!btol x cakap aku neh?uhuu..biaw la..sape nak ge,dipersilekan..tapi pandai2 la jage diri.hm..lagik pon dah nak masok ramadhan neh..dok umah buat ibadat ade faedahnyeh.ahaaa..(macam la aku nh baik sangat..uhu)
aper2pon sahabat..LU PIKIR LA SENDIRIK..


Tuesday, August 12, 2008

bahan lawak ketike stress

adeh..aku sangat tensen bile mengenangkan fyp aku xwat paper lagik,,huk2..sv pon aku xder jumpe lagik,,waaaa..meleleh da air mate.
jadi lepas je habeh kelas french..aku dengan selambenyeh melepakkan badan di atas kapet yang berape nak sedap..dan tido samapaila kol 1530..solat jap..then bukak tenet.haha..
tanpa belengah aku mencarik bahan lawak bagi m'curekan ketensenan ni..bahan ni aku pagerized jek..ehee..ntah nape aku ketawe dengan sunggoh2 selepas membace cerite neh..ahahaha..
pastuh dan2 aku teringatkan ezora..ala pasal die kantoi tuh..uhu..poyo ar kau!lalala..mintak maap andai menyinggong perasaan mane2 hati..lol

Kisah ini berlaku sekitar tahun 1979

Anak : Bapak...Burung aper tu?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?

PELEMPANGGGGGGGGGGGGGGGG!!!! (Si bapak tampor)

Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHuaaaaaaa!! (meleleh air mata)
Bapak : Besok kalau Tuhan kasi betul-betul telinga kau tuli baru kau tahu! Udah!!! Jgn permainkan orang tua-tua... tak baik!!!!

Si anak mengangguk-ngangguk tanda paham ckp bapaknya...

lagi satu bahan lawak..mengingatkan aku kepada ex aku yang gay.lol..biaw la..tapi...biaw2

A man escapes from prison where he has been for 15 years. He breaks into a house to look for money and guns and finds a young couple in bed. He orders the guy out of bed and ties him to a chair, while tying the girl to the bed he gets on top of her, kisses her neck, then gets up and goes into the bathroom. While he's in there, the husband tells his wife: "Listen, this guy's an escaped convict, look at his clothes! He probably spent lots of time in jail and hasn't seen a woman in years. I saw how he kissed your neck." If he wants sex, don't resist, don't complain, do whatever he tells you. Satisfy him no matter how much he nauseates you. This guy is probably very dangerous. If he gets angry, he'll kill us. Be strong, honey. I love you." To which his wife responds: "He wasn't kissing my neck. He wwas whispering in my ear. He told me he was gay, thought you were cute, and asked me if we had any vaseline. I told him it was in the bathroom. Be strong honey. I love you too!!"

Friday, August 8, 2008

MACDONALD DUCK ECLAIR ADDICT

Artist: Lio

Album: Miscellaneous

Title: Amoureux Solitaires

Eh toi dis-moi que tu m'aimes

Même si c'est un mensonge et qu'on n'a pas une chance

La vie est si triste, dis-moi que tu m'aimes

Tous les jours sont les mêmes, j'ai besoin de romance

Un peu de beauté plastique pour effacer nos cernes

De plaisir chimique pour nos cerveaux trop ternes

Que nos vies aient l'air d'un film parfait

Eh toi dis-moi que tu m'aimes

Même si c'est un mensonge puisque je sais que tu mens

La vie est si triste, dis-moi que tu m'aimes

Oublions tout nous-mêmes, ce que nous sommes vraiment

Amoureux solitaires dans une ville morte

Amoureux imaginaires après tout qu'importe!

Que nos vies aient l'air d'un film parfait...

La la la la la...

Know wat..aku ingat nak blajaq la french secare online..ntah macm mane..aku terbukak la lagu MACDONALD DUCK ECLAIR ..ler,sebelom neh aku layan KINKI KIDS dan MR.CHILDREN jek..

waaa..aku sudah teraddicted to thiz band..lalala.der satu lagu die tuh dalam french..aku dah jatoh hati dowh..waaaaaa..besh2!at least aku paham la sket2 pe yang die dok ngarot dalam tuh.lalala..

aku dah wat research sket pasal band neh..ehee..melampau btol..reja zamani ko xder la plak nak hegeh wat research..uhu..

dah sile layan lagu neh..sesape nak dengau lagu neh..mintak jek la kata aku..kang aku send kat korang..

k..jap2..adekah korang terperasan..hari ini adalah 08.08.08.btol x?eheee...seumo sehidop sx jek tarik neh.. begitulah jgak dengan tarikh yang len2..tapi hari neh special sket pasal jatoh pada hari jumaat..saiyidul ayyam,,penghulu segale hari..err..ade btol ke?kalu salah tolong tunjukkan..bukan jolokkan...sekian

Wednesday, August 6, 2008

SPOIL my mood

ur nice n sweet
but i think u should change the way you talk....

waaa..aku tetibe emo plak dah..heh!mencikk!!!!die bukan sesape pon..asal la budak neh nak emo2 plak?hukelaaa..
tawu2..memang la aku neh selekeh..hegeh..mbosankan..waaa...menitik da air mate,,huk3.
tetibe aku ase macam bencik diri sendrik la..sian kat ummu fatihah..dahla..plz dont cry dol..ayat tuh xder mende la..u r water resistent girl..ahahha..water resistent la plak,,mengarot2 jek..ces..sempat lagik melawak tuh..xleyh bla..
kalu dah sumeh pon kate macam tuh..per lagik,,hijrahla..berubah jadik baik..seperti tag name tuh..eabudakbaik..lalalala.dan2
patot la xder sape nak hegeh kat hang..ahahaha!adeh..bagos la kalu da sedaq diri..sekian

Tuesday, August 5, 2008

HEGEH for da day...

fatin yang hegeh..blakang tuh xkenal..vempire.ahaha

waaaa..ngantok giler..skang neh jam menunjukkan pukul 2021..uhu..eerm..tatawu la nak hegeh tulis ape..ader idea?heh!macam la korang nak hegeh btaw aku..cis..huh neh..aku nak postkan gamba fatin..lalala..ala..partner aku tuh..dah la slalu hegeh..hahaha!aku baru balik nway..fatin anta sampai umah...lalalala..best la..xpayah aku nak tunggu bus lelame..hehe!la neh kitorang da dapat beat sumeh team,,sok men tok pusingan suku akhir..ahahaha..tapi fatin kate die xdtang sok..adoi..nak hegeh ge convo member kat um la plak..ntah la..xtawuuu..biawla..
..
...
....
ritadik time ent600..seperti biase..mengantok tahap gaban..cis..aku tak tawu nape la setan manyak sangat bergayut kat kelopak mate aku..hadoiii..siyot!memang nak tertutop dah mate neh..bagi mengelakkan aku hanyut kat laut antartika..aku bawak komik n bace dengan penoh kusyuk..lalala..besh2!uhuuu..tapi pas habeh bace.dah xtawu nak wat pe plak..bagi mengelakkan mate dripade terpejam..aku nak la kua carik gule2..ajak bobob n donna..ahahaha..pastuh dan2..time aku da kua..ramei le plak yang dok hegeh same kua ge cak makanan macam aku..cis..rupe2nyeh nawawi mat jan bagik dorang rest jap!hegeh!!taper la..
..
...
....
inilah die pic2 budak2 yang gewdix!!lalala..hahahaha..tapi memang pon kan?cube kome perhatikan..ahahahaha..time neh aku n dak2 kelas hegeh kat kedai jujur..pe pasal nameneyh kedai jujur?lu pk la sendrik,..kah3..citenyeh macam neh..kedai tuh xde orang jage..sesape nak bli..ge masokkan duit dalm tabung tuh,,erm,,tuh la pasal..dak2 neh memang selekeh..makan2 dlu..berutang dol..isk3..siyot!jangan lupe bayar utang!!!

awatla muke bobob macam tuh..haha!

kegedikkan menjadi2 dengan kacang kude..haha!

Monday, August 4, 2008

T.E.R.K.E.N.A.N.G

tv zaman dolu2..teringat aku dowh

semalam mase ngah hegeh berdiri dalam bus..aku ngan bat borak2 la..ntah macam mane..tetibe terbukak la cite mase kecik2 dolu..aiyark!aku kate la kat bat..teringat dlu2.time kecik2 mane nak bukak tv time maghrib2..nak kene dekeh ngan bapak aku...aiyark...maghrib jek..akan tutop tv dan ge sembahyang..asal la mak ngan abah garang giler time aku kecik2?ai..xpaham,,,ahahaha..tuh la namenyer,,kene didik anak2 supaye xselekeh da besau nanti..ahahaha!yang aku nak cite kat sini..asal skang dah xamalkan budaye menutop tv bile dah maghrib?lagik hegeh nak tengok citer adela..sengal!iyela..tawu jek la..skang neh cite best2 time maghrib..siyot punyer syarikat penyiaran..tawu je!!yang pastnyeh ku akan tengok ezora waktu petang tuh sampaila maghrib.ceh..dahla cite tuh manyak mengarot!penat nak tunggu..

neh sambung balik cite pasal tv..time kecik dolu..kami adik beradik mane berani nak makan2 nasik depan tv bagai..memang la nampak macam xbersopan,,dah tuh cite best2..mane bleyh tinggal.xtahan lorh..ahahaha!abah aku slalula dok bebel2..buat ape keje sumeh nak kat depan tv,,kalu bleyh nak ngadap tv tuh 24 JAM.ahaha.mule2 jek la takot..pastuh dah xnak dengau cakap..wat sadin jek..amek pinggan n nasik..makan depan tv..ahahaha!degil.biawla..la neh abah aku da xlarat nak membebel2 pasal sumerpom da besa..pandai la pk..bak kate nabil..lu pk la sendrik!

ahahaha..satu lagik cite yang aku xdpat nak lupe..kan dlu pantang larangnyeh xbleyh makan depan tv..oleh sebab kami yang ketegaq neh xnak dengau cakap jugak..mak aku bagi la jugak makan smbil tengok tv..tapi die bagi tempat duduk punyeh la jao giler dengan tv..adeh..seb bek la time kecik2 dolu aku xrabun..jadik bleyh lagik la tengok tv walaupon jao..nampakla kartun2 tuh gedik2 dlam tv..nak dijadikan citer...ntah macm mane ntah..time ngah makn nasik tuh..kami bleyh tertido.kah3..bahn2!!!akupon xtawu nape..mak aku masokkan ubat tido ke?ahahaha..pelik!tapi ituh la kebenarannyeh,,lawak bukan?smpai mak aku kene gerak soh ge basoh tangan..adeh..hegeh btol.tetido mungkin disebabkan jarak tempat duduk dengan tv sangat jao..make dengan sebab itu menyebabkan xbest n xder mood nak makan + tengok tv..jadi lelap is better then ever.heh!

bercakap pasal tv..aku neh ske la sangat tengok tv.hidopku memang tidak dapat dipisahkan dengan tv.time aku nak kene anta ge asrama,,aku sangat susah hati bile mengenangkan cerite2 dalam tv xdapat aku khatamkan,,waaa....aku sangat sedayh seperti kehilangan kucing.mak aku bleyh kate ape taw.."huh..cungkil mate tuh..pastuh letak kat tv."
ai..ate..kejam giler...xkan la aku nak korban kan mate aku semate2 nak tengok tv?cis..lagikpon mane la mate tuh nak berfungsi kalu dah xbersambung dengan otak?aiyark..mak aku neh ..mengarot je..lalala.

tapi sekarang..aku da slow dengan tv.mcm mane perkare ini bleyh terjadik?ahahaha..pas pinda umah baru..dunie aku hanyelah dalam bilik..bukan bilik air dol..xder pon hegeh2 nak tengok tv kat ruang tamu..malula,,akukan da lone ranger.so..budget malu2 kanbing la pajak..ceh!memang aku xjoin tengok tv langsong..kalu umah lame aku ngan bobob yang slalu conquer tv pasal kami tido depan tv pon,,ahahaha,,aku sangat rindu saat2 itu..ahahaha,dapat tengok bobob tido.dengau munyik gigi die tuh..ahahaha.tido mesti nak pakai stokin.pastuh kalu takot,,die akan dengau radio smpaila bateri phone habeh,hegeh!lalala..masihkah kau memakai lagik lotion gohnson seperti dulu?aiyark,,akupon dah xtawu..aku hengat lagik..kakak A slalu pesan..tutop tv kalu da nak tido..ahaha!tapi kami wat bodo jek..kalu die perasan kami xtutop tv..die akan tutp.ahaha!lawak2..padahal kitorang xtido lagik pon..heh1

sekali aku terkenang daaaa..


Sunday, August 3, 2008

LEPAK time..

ea..bettie..hungry wolf-pitt colaboration..ahahaha!

well aineh,,bertarihk 3hb ogos 2008,bertempat di kedai mapley.. aku dok hegeh ge lepak ngan member2 skolah dlu..ahahah!besh2..bersame2 fitri n bat.manyak mende dibualkan dol..ahahaha..dari cerite pasal zaman skola rendah sampai la skang neh..pasal bola..pasal pompuan..pasal member2 kampung yang dah kawen..pasal budak kemba + others..kalu diekotkan sampai esokpon xmoa nak brenti,,ahahha!selekeh..ala..biawla..pon lame xder lepak2..kat sini aku postkn pic ktorang time lepak2..ahahaha.masing2 baham sepinggan mee,,2 cawan air.cis..bab makan2 mantap jek budak2 neh..kah3
..
...
....

ngah hari tadik sempat lagik membeli belah bersame2 dengan bat.uhuu..xleyh blahkan?semalam dah kua..aineh pon dok kua lagik..memang mantap budak2 neh..ceh!aineh ge low yat plak.aku bli brg2 kompiter,,sian dol..dah lame aku mengidam nak mende neh.ahahaha!alaa..xder mende pon,,mesti korang pon malas nak amek tawu..then senmpat la hegeh2 ge tengok kasot jap..aku terpakse membadget coz duit da kering..uhuuu..berikut merupakan brg yang aku hegeh bli..juge dikepilkn bersame gamba kami ketike keluar berjalan2..

ketike berhegeh2 menunggu train

tatadaaa...red is red, of cozla kan.heh!

Saturday, August 2, 2008

lalala..hegeh

Alo dol..aineh pas habeh modul..aku ge jenjalan ngan bat..die dok lepak umah aku semalm..xkan nak dok umah jek,,so gerak kuar la.ge mid..ahahaha..ntah paper.macam xder hale tuju jek.mencikk!bat ngan junior die dok tengok I NOT SINGLE.aku plak hegeh lepak dalam mph..erm..gilek sale dol buku..wawaaaa...bestnyeh..selame neh xpenah aku bli komik yang dapat diskaun..best!!!harge yang aku aku bayar untuk UNDER 18 FEARLESS == 5.85..selepas diskaun 10%..berkire siyot!hahaha!ntah..aku sangat ske..pekaba agaknyeh komik2 aku kat umah tuh?uhuuu..ntah.harap sihat walafiat.heh!

bahan picisan yang sempat aku amek kat MPH tadik
..
...
....

Satu cite xbesh..time hegeh2 nak kua umah tadik,,aku terlihatla..baju aku cam cantik semacam jek.benang kat pergelangan tangan macam nak kene potong la..aku soh la bat guntingkan..laaaa..upe2yeh tambah terok baju aku jadik!siyyot..gilek tetas la..huk2..dah selekeh..aku terpakse kua jalan2 tadik dalam keaadaan SELEKEH..dah la kasot terompah akupon da tercabot tapak,,adeh..xpaham btol..ader je xkene.cis.sedayh aku bile mengenangkan aku dalam keadaan "ayam".(perkataan tuh hanyela sesuai dipakai oleh bobob-chan)..lalalala..
bajuku tertetas..'bat!sile jahitkan baju aku'
..
...
....
OTW balik..singgah jap ge big apple..bli donut.dah la macam donut.makan lagik donut..aiyark..peh nak jadik la..isk3..biawla..lalalala.bukan aku..tapi bat..ahahaha..dan2 pajak name dak tuh..selekeh!ahaha..time nak ge bli mende makanan neh..terpakse la Q.sesape yang penah singgah di kedai big apple neh..korang mesti tawu..pelanggan dapat tengok pekerje2 die hegeh wat donut.menarik bukan?selalaupon dorang akan sediekan makanan kat dapurkan..neh memang smart la..dorang kene wat keje dengan btol2..cermat.xselekeh..kene bersih..ape sumehla, pasal pelanggan dok tengok depe wat keje..uhuu.ape ntah yang aku dok gelak2 ngan bat tadik..lupela..besokla cite.

donut yang bakal mengekalkan lemak dalam badan..ke menambahkan?pajak la..
..
...
....
maghrib aku ge solat jap..bapak penoh gilek surau..padat!amak..tapi taper..solat punyeh pasal..gagahkan jugak perasaan ngantok + rimas + lemas (bukan dalam air,,tapi lautan manusia dalam bilik yang kecik).kene baris panjang nak amek wudhuk..mase ngah Q tuh..ader la akak neh..iras Fauziah dowh..die bawak baby boy die masok..COMEL..geram aku eh.tapi..aku terpakse menahan diri darpade menyakat dak kecik yang comel 2.ehee..kang xpasal2 kene tunggu turn lame ngambek wudhuk.si kecik neh xleyh la dok diam..dok hegeh nak kacaw makcik2 yang solet.cis..seb bek la ko kecik..dah la comel..wawaaaa..tetibe baby neh nanges..lapau..nak susu..mak die terpaksela hegeh wat susu.cekap gilek!!dalam beberape saat jek dah siap..amak!aku terpk..mak2 neh memang hebatla! SUPERWOMAN btol..waaa...aku teringat mak dengan tibe2..nak menitik air mate.huk3..
kesiankan kadang2 kite tengok makcik2 yang mengandong tuh..jalan dah la terpakse hegeh2..macam mane la rasenyeh..dengan perut yang besau.aku tengok pon macam dah tak larat.mesti penatkan?.tapi bleyh lagik keje..siapkan umah..masak..betape beratnyeh.korang xrase ke?ntah aku xpandai nak cakap.korang pk sendrik la..
well, pic budak kecik yang comel tuh xdapat nak amek..segan la aku.t orang pk aku da gilek plak..waaa..xmoa!!!