Saturday, September 27, 2008

bosan

sangat bosan menunggu..aku dah bangon tido bangon tido banyak kali dah neh.ceh!

adoi..nak balik kampung pon kene delay ke?adeh..aku bukan naik flight pon!!

xtawu nak buat ape ntah..jadi terhasil lah entri yang bosan neh.

sekian.

selamat balik kampung..drive safely.

(aku co-pilot yang lelap.jangan harap aku)

Thursday, September 25, 2008

buka posa bersama hafizi hazran

semalam hafizi hazran telah mempelawe aku dan beberape orang rakan yang lain untuk buka posa bersame2.kami berkumpul di shakey's pizza.adeh.pizza hut sudah full ma.aku sertakan sekali pict budak2 yang makan2 semalam.heh!

jumpe pidot semalam!haha..sangat berdebar2 dowh.adeh padahal bukan ader perasaan ape2 pon.uhuu..pidot adalah classmate aku ketika form 4 n form 5 dulu.maaf kerane gambar pidot tidak dapa disertakan lantaran hanya seketika dapat berbual2 dengan beliau.lol.

waaaa..mane rambut kerinting pidot yang dulu?sudah kurang keayuannyeh dikala rambutnya tidak lagi kerinting seperti dulu.haha!masih lagikkah berlenggang jalannyeh seperti dulu?amakk..xder sempat nak observe la pulak.tape..sok2 aku tanye die.

pas makan2..ge shopping jap bersame2 bobob.sangat santai.haha!padahal gelabah2 nak hanta proposal sok!(maksudnyeh hari ni).semue tempat kami kunjungi..tidak termasuk toilet.sekian.haha!

balik tuh aku teros tido!seyes..aku kurang bermaya lantaran berpuase seharian.adeh..respekla siket kat orang berposa neh!haha!aku xinagt ape dah..baring kat carpet dan terlelap.haha.


izura dan nurul ain

sya dan hazran

orang segar bugar..lalalala

Wednesday, September 24, 2008

Pedulikla...

Aku tengah tido2 ayam pada ketika itu. dalam kol 1.09 kot. dalam proses menyiapkan proposal aku yang semakin nazak.adeh!!tibe2 nset bergerak2..tande ade text masuk.sape plak dah..spoil betol.

unknown: alo.
aku: erk..sape neh?
unknown: dah lupe kat jar. dah ader bf baru la tu
aku: subhanallah..jar ke?adeh..nset dah rosakla..banyak numb dah ilang
unkown: ala..mengaku jekla dah ade bf baru.siap ade numb maxis lagi
aku: haha!2 dah lame la.hegeh apa..budak2 kelas membebel2 soh pakai.ekot jekla
unknown: bukan nak bgtaw jar. ala..dah ade bf baru la tuh
aku: jap2..kene btaw ke?sukatila jar nak cakap ape.sy xde masalah
unknown: Ala,cakap jekla dah ade ke bf
aku: hegeh!

cis..aku bencik giler!ntah.tapi seyes memang aku sangat membenci budak tu sampai skang neh!wargh..benci same kau!!!!ge matilah!aku pedulik ape?senang2 jek dulu ko reject aku kan?ces..mintak maapla kalu nak tunggu aku hegeh macam dlu.get rid out of my life.puas hati aku sekarang.haha!

huh!

Tuesday, September 23, 2008

time tadika dulu

haha!ntah mengape aku teringatkan zaman aku skola tadika dolu.heh!
seingat aku..mak dah mule skolahkan aku time umur 4thun.haha!hebat bukan?
ces..macam berlagak la pulak.haha!
ok.stop gelak.

hari pertame mak hanta aku ge skola tadika..mak terpakse tunggu aku sampai habih waktu skola.kesian kat mak.apada aku neh,ntah paper.yang aku tawu time tu,,kalu mak xder depan mate..aku akan menangis.padahal mak dok kat lua tuh je pon.isk2..seingatla..dah nak dekat2 ujung tahun jugakla mak tadikakan aku.

hari kedue..mak hanta lagi macam biase.mak dok kejap jek tunggu aku.pastuh mak blah balik umah..waaa..sangat sedayh.mak dah xsayang!dah tuh nape mak balik??adui..nanges sorang2 la aku.waktu balik aku dah tersenyum lebar..coz dapat balikdan jumpe mak.haha!angah aku yang amek!hehe!

selepas2 ituh,,aku dah dalam keadaan tenang.abah akan hantar setiap pagi.akn singgah kat kedai memane..beli kuih seketul due..then hanta aku ge tadika.selepas dapat basikal bmx(kakak aku punye.die dapat basikal baru)..aku ge skola naik basikal jek.mak ngan abah okeyh jek lepaskan aku ge skola.ahaha!

sebelom ge skola..mak siapkan.ikatkan rambut aper sumer..pastuh aku gerak ge skola.haha!bahan.aku rinduu..duit lanje abah xlupe dowh.setiap hari bagi $1.20.singgit wat lanje..eh silap..wat nabung..20sen lagik wat bli jajan.haha!lawak2.kaye aku dowh selame 2thn++ bersekolah tadika.

aku ingat lagik..kan aku ge tadika naik basikal.de la suatu hari tuh aku dengan selambenyeh xbalik umah.ge umah member aku..faizah.haha!aku bukan sensorang tawu,dengan kawan aku la jugak.arip shahrudin.ahaha..bahan2.balik tuh mak aku tanye ge mane?die cukop risau coz aku balik lewat bebenau.anak yang sengal aku neh.mane aku tawu kene mintak permission kalu nak ge mamane.jadi..aku dpat pengajaran dah.kalu nak ge memane,,harus dikhabarkan kepade ibu bape.lalala.nape aku xdpat berfikir dengan waras time tuh?adeh.biawla..

haha!satu lagik bahan lawak..belompon sampai umh..kire2 sebatu aku agak..eh ntah.aku mane tawu ..pajak jek.aku akan melaung dah

"mak,kite dah balik!"

haha!ade ke ..adeh!gembire sangat kot balik umah dpat jumpe mak.heh!kanak2 riang betol.kanak2 ribena.lalala.
dah2..korang dok gelak2 asal?ceh.

Sunday, September 21, 2008

kakiku penat..

penat gilek berjalan..

ase macam nak naik wheel chair.heh!

ok.dah.

note pad kepade mr.hyde: kalu bace blog neh..huh paham2 sendrikla.ceh!

Friday, September 19, 2008

PEDOMAN

arrrr...aku dah hilang pedoman nak wat proposal neh.

bencikk!ske gile tangguh keje!

padan muke aku.

dah..malas nak fikir..tido lagik baik.

ey..mane komik wasabi aku?ader nampak x?

M.I.A dowh

huh!

stay up

Stay up di tengah malam begini membuatkan aku lapar.

Aku sangat membenci perasaan ini.adeh…

Reason tak suke: aku akan teruskan dengan pekerjaan makan tanpa membuat kerja lain.

Sekian.

2.32am

Wednesday, September 17, 2008

apekah?

ape yang aku carotkan ini??dan2 aku teringat dean bile mengenangkan perkataan carot ituh..LOL.bdk tuh banyak perkataan mantap2..seingat aku la..uhu.contohnya:
erk..xingat.lalalala

aduhai..yokla wat reja neh dol..minggu depan nak kene antar..adeh!!!


korang senyap sudeyh!

Friday, September 12, 2008

ea's kitchen

"kuih keria in progress"

semalam ntah macam mane aku dah terhegeh2 kat dapur..ge masak untuk buka posa..ahahaha..semacam lawak la pulak..de sorang member aku tuh cakap..tangan budak computer leyh masak ke?aduhai..siyot!ingat aku neh tangan kayu ke?cis..

menu semalam:
nasi putih
sotong masak kicap(asal x same macam mak masak?lol)
cendawan
kuih keria


kat sini aku postkan pict pembikinan kuih keria..lalalala..haha!yang xbestneyh kuih tuh semacam lembik la plak.adehh..macam mane neh..ahh...taram jek la..aku mintak tolong budak2 umah gak la time nak sire kuih tuh..amak..aku dah bubuh manyak air mase letak gule dalam kuali tuh..aiyark!!so..terpaksela buang sket air gule tuh.adehhh.kalu x..jadik kuih air la..uhuu.farah yang buatkan untuk aku..ana plak kate die terliur cos macam kuih donut.hukela..ahahaha..macam2 la korang neh.teringat la plak si bobob yang berselere tengok donut time bulan posa.ahahaha..ko neh dol..selekeh.padan muke mak ko bli yag xde gule.hahaha!(gelak evil)

azza said,"rajin2kan la msk maju kn kitchen anda"
p/s: azza..bile hang nak masak untuk aku?haha.=)
----------
erk..pas habeh buke posa,,aku rushing nak amek bus..ge umah bobob..siapkan DSS.amak!awal aku sampai dol.hoho!ezora pon xder sampai lagik.ces.erm..ape jek aku buat?uhuu..ntah.ini pict hegeh budak2 tuh membuat discussion..lalala.aku time neh ngah baring2 atas sofa.dengau dari kejauhan je bende yang dorang bincang.pastuh aku lelap.maapla sahabat.xleyh nak buat ape..hehe.



Wednesday, September 10, 2008

MIMPI menakotkan..

"Don't worry about who doesn't like you, who has more, or who's doing what.
Instead; let's cherish the relationships we have with those who do love us.

Let's think about what God HAS blessed us with,and what we are doing each day to promote ourselves mentally,physically, and emotionally. I hope you have a blessed day."
--> aku pagerized dari blog orang ..lol.mase ngah hari tadik.aku terbuka macam2 blog..uhuu..menarik sunggoh!seyes

salam..
aku baru bangon tido neh..gilek pas solat tadik..aku memang berniat nak tido
sampai kol 2.30..hoho!(blm xmas lagik!)gilek bapak la..aku mimpi burok..huk2..sedayh..akupon xtawu per maksodnyeh..semacam sumeh orang kampung xske kat aku..waaaaaaaa..padahal aku xwat salah aper pon.tapi dalam mimpi tuh aku memang manyak wat salah kat depe..adui..sedayh la aku macam neh..kenape??ape maksodnyeh?erk..
xleyh nak cite detail kat dalam neh..taper..aku simpan sendrikla..uhuk2.aduhai,,
aku terjage sebelom mimpi tuh lebih mengarot2 bile terdengau msg masok..azza..ces.
seb bekla die hegeh2 msg..kalu dak aku pon terlayan dengan mimpi burok tuh..lol.terime kasihla sahabat..eiii..sebok jek nak tawu aku mimpi aper..ces
----------

aku terske le plak ayat yang berquote kat atas tuh.erm..ntah..aku xnak peduli sesape yang xske aku..walaupon kadang2 aku kate xpernah nak amik pusing..tapi sebenarnyeh aku amek ati gak..lalala..mimpi burok tuh,,lebih kurang macam tuh la..asal la depe xske aku..ces..tidor nyenyak aku dah diganggu..amak!!!selekeh btol..mencik!
dah la..aku nak wat reja skolah neh..sok ader test NN..good luck for all..papai..
----------
jangan lupe mangon sahor..kan ader keberkatan dalam bersahor tuh,,selamat berpose!!erk.sebelom tuh..haha!semase melayari blog others..aku terjumpe lagu zapin ntah paper ntah..hoho..layan dowh..hehe!semangat la aku nak menbace NN..haha.skang neh lagu Joget Toleh Menoleh by Senario..haha..dan2 aku teringat dlu jar kate aku neh lawak bleyh beat senario.pastuh aku kate kang sat lagik aku wat group sendrik..scenari..lalala..kekadang aku rindu mase dulu..
.....


Thursday, September 4, 2008

TERPAKSE..aku xsengaje

hello there..anybody home?(mwahaha..aku teringat ayat jar..time mule2 dlu die hegeh nak msg ngan aku.time tuh dah habeh skola..uhuu..kenangan betol..aku bukan nak cite pasal die dowh.)
----------
aku dan2 rase bersalah setelah meniru dalam test semalm..waaaa..macam mane neh dol..huk2.tapi aku terpakse..bukan sengaje..kalu aku xbuat..mmg xdapat jawabnyeh la..seyes shit! kalu sumer test dah terok..ape jek yang tinggal?huhu..
neh nak cite..1st time gamble giler nak meniru dalam test ENT kemaren,,waaa..dah la dok paling depan..mane dapat dowh..adeh aku terase macam lecture(nawawi mohd jan) tuh dok pandang2 kat tempat aku..aduhai..toyol aku dah la besaq gila..xleyh blah btol..hukela..ntah paper la aku neh..notes yang besa tuh aku selak2..lalalala..gilek!!azza kate kat aku semalam,,xbek menipu..huu..habeh nak macam mane..dah terbuat pon..bulan2 poser..xder kesedaran langsong!!kepade semue lecturer..mintak maap banyak2..raye jemput la datang umah..waaa..
----------
waktu aku menulis blog ni..aku sedang mendownload lagu2 melayu.. PG..aku layan jek lagu melayu..taste aku bukan inggeris semate2 taw.uhuu.ko nk lagu per?.lalala..
erm,,lagu neh mule2 aku dengau dulu..xbrape nak best..hoho..tapi selepas mendengau manyak kali dalam radio..aku terpanggil untuk mencarik lagu neh..mwahahaha..mantera beradu..sedap tuh..aku tengah studi..ape sebenarnyeh message yang nak disampaikan..amak!!!mende len xnak plak ko studi.. (ko la hekeles)..mwhahaha!



ar:Malique ft M Nasir

ti:Mantera Beradu

by:vf1s


Masih belum sempurna..


Gerakkan Hati... Hati gerakkan...

Pandanglah aku.. aku lah dia..


kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..

hanya berbual makan angin kembung perut mual...

resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..

ku schizo paranoia takut pecah tembelang


pecah tembelang... peta dah hilang...

bangau dah pulang... suara sumbang..


lidahku kaku tak selicin kuku

teman baikku buku

bini ku pena.. tak pernah lena

aku suka mengintai pantang ditenung

berakhir pertelingkahan dalaman

pasti belum

ikut gerak hati.. pena melayang


dilihat dua layang pandang

tak lah sekarang

takat meradang

tanya.. abang gedang, apa barang?

badan macam badang

main macam belakang parang


kuhunuskan keris musuh ada pistol

tradisi kekalkan adaptasi harus betul

tujuh baris keramat tujuh garis penamat

baik berpada biar jahat asal selamat


ramai saudaraku yang baik telah dipijak


awan mendung yang berarak

bawa tangis bawa resah

ah rindu yang terkumpul

semua birat dan kalimah

semua janji yang terikat

lebur disisimu

yo ijazah terbaik datangnya dari jalanan

dari pengalaman bercakap dan bersalaman

konflik motivasi cuba medatasi

positif dan benci jadi inspirasi pagi


peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah halang biar keduanya

muka cantik soalan bodoh yang ditanya

jadi melodinya lebih hina dari zina


lu bikin dosa ku bikin prosa

testosterone testarosa

citacita sosa kl kl kosa nostra

jalan berliku ku harung roller coaster

gah sentosa tiada penyesalan

luas pandangan jauh dah berjalan

tak sempurna masih ada kejanggalan

gagal merancang, merancang kegagalan


awan mendung yang berarak

bawa tangis bawa resah

rebah rindu yang terkumpul

semua birat dan kalimah

semua janji yang terikat


kucing bawa tidur rimau bawa igau


naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau

turun bukit pucat dengar tiga miaww

kucing bawa tidur rimau bawa igau

masuk tempat orang bawa otak bukan pisau


tolak pintu gua tiga kerat tenaga

kosong tak dijaga sampai datang tiga naga

ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang

menang dengan otak tak mesti dengan pedang


sebelum jadi bangkai ikan koi renang renang

pura pura salah jawapan untuk naik berang

panggil lima kawan atau biar pergi laju

risaukan pekara remeh kita tak akan maju

muka sama hijau hati siapa tahu

merah dah menyala pasti mati siapa mahu

gagap tiga kali bercakap benar saja

bulan terang ramai yang keluar buat kerja


panjat pokok buluh cari tukun air terjun

naik sampai nampak dah terpegun turun

tiga ular ikut lompat atau paut

kalau lari mati jika jerut maut


awan mendung yang berarak

bawa tangis bawa resah

rebah rindu yang terkumpul

semua birat dan kalimah

semua janji yang terikat

lebur disisimu


puisi hati mu... hati mu puisi

palu hati ku palu hatiku


kulit tak besalin walau saling ganti baju

pandang sini pandang sini

ku berbahasa baku kata kata nahu

himpun jadi satu


akhirnya sempurna....

----------

budak2..kome dah siap ke Lit.Rew??uhuu..aku saje tanyer..lalala..malas betol nak buat..ceh.cube la rajen kan diri tuh,..isk3..tapi sebab kawan2 xsiap lagikkan,,so akupon xder la buat..uhu..perangai..huduh btol!eheee..