Tuesday, December 30, 2008

cerita-cerita dulu yang membuat aku tergelak sorang-sorang seperti orang gile

CERITA #1
mak selalu cakap.aku time kecik2 sangat debab.tembam!sekarang pon same jugak.aku jadi budak yang sangat sehat.mak ader cerite abang aku yang no.3, zul suke cium aku bile balik sekolah.lepas tuh bukan setakat cium saje, die akan jilat kepale aku.waa!!ape neh bro.jangan la macam tuh.malu tengok dek orang.mesti berbau kepale aku.haha!mak aku cakap, die buat macam tuh pasal badan aku neh sejuk. jadi die jilatla kepale aku.ces. ingat neh ais kepal ke?

CERITA #2
aku teringat jugak mak ader story. ops..neh bukan mak aku yang cerite.kawan die.mase tuh abang aku yang zul tuh makan buah rambutan.ntah macam mane, ape ntah silapnye, tercekik biji rambutan. die ngadula kat mak.mak aku jadik sasau dah time tuh,macam orang gile.lari2 keliling umah.apahal mak?adeh.lepas tuh, beberape ketike abang aku tuh btaw mak,' dah hilang dah', sambil mengoyang2kan tangannye tande dah xder lagik biji rambutan tuh.haha!
macam-macam.

sepatutnya merangkak, kan?

'Mak Huzai pendiam. Walaupun Min ni banyak mulut, tapi dengan mak dia xboleh nak cakap', Min bercakap-cakap pasal bakal mak mertuanya itu.

'Oh, tapi kalau mak Mat pulak lain. Dia akan bercakap-cakap.Tapi bukan nak cerita pasal apa.pasal benda yang general.Dia tak kan tanya pasal diri kita', Dayang pula bersuare.

dan2 aku cakap.

'Huh!!dah tahu pasai apa mak Huzai xbanyak bercakap. Dulu time kecik2 die xder merangkak.terus berjalan.'

senyap seminit.aku dah pelik.ape budak2 neh.kenape nak senyap pulak?xbetol ke ape aku cakap.lepas tuh letup satu rumah dengar aku cakap macam tuh.

kah!kah!kah!

*******************************************************

cerita sebenarnye macam neh. kak Ruby (kakak kepade Dayang) mengajar pendidikan khas.jadi die ade bagitahu, kalau budak2 yang pendiam neh, mase kecik2 nyeh xtahu nak merangkak.terus2 berjalan.jadi aku terfikir, tentunye mak Huzai pon macam tuh jugak.xbetol ke dol?
ces.

Wednesday, December 24, 2008

meowww si montel si comel

telekung sampai senget2 ditarik dengan meow.dowh, xkusyuk sembahyang suboh tadi.naseb la comel.kalu x dah lame aku tangan2kan.ceh!
  • meow neh anak kucing yang dah jadik gemok sebab adik beradik die yang lain bapak aku dah buang jauh2.budget nak tinggalkan baka kucing lagi kat umah neh la pajak.
  • meow masih lagi nak menetek walaupon besarnyeh dah mengalahkan mak die.hegeh bukan?
  • tido nak atas sofa.xpon kat tepi telefon.ape hei??habeh pecah pasu bunge.
  • sampai sekarang meow neh tiade name memandang tiade name yang sesuai untuk die.asyik panggil meowww..xpon panggil kucing comeelll..
  • bapak die, si kucing oren adalah kucing jalanan yang sangat dibenci oleh mak dan abah.tawu nak mencurik makanan jek.
  • aku agak meoww neh mewarisi trait bapak die yang berbadan sase tuh.heh!mak di kuros je.
  • fakta best.mak aku panggil meow neh kucing terapi sebab die sangat suke jilat tangan orang.pelik!

Friday, December 19, 2008

mak aku otai!

apa hal mak aku sudah tahu menggunakan perkataan PAJAK baii?? sudah banyak aku bilang, (penegasan la pajak) perkataan PAJAK hanya boleh digunakan oleh orang2 muda sahaja.ces!!

Thursday, December 18, 2008

kulat, ulat, mulat!

mak aku asyik masak kulat.

aku rase dah tiga kali mak masak kulat (untuk minggu neh jek bai).

ini mesti gare2 hujan yang menimpa bumi teluk intan.

patotla aku tengok kelkatu ramai sangat berhimpun kat rumah.

abah dan2 akan tutup lampu tempat ruang tamu.

heh!

ntah2 ramai kot cendawan kat kebun belakang umah.

Wednesday, December 17, 2008

beep!beep!

"bikkk!!!"

tuh la ayat budak2 kat umah neh sejak aku ade kat rumah.

macam ******* bukan?

nak makan nasik pon nak suroh aku amek,

sengal!!

dibahan

pali datang umah.

setengah jam kemudian die nak kua.

ge bli mcD.

"ko nak makan ape ea??"


si pali tanye kat aku.

"aku diet dowh!"

ade ke pali ngan qis bantai gelak?

siyot!

Tuesday, December 16, 2008

spana ooo playar

adik aku yang bongsu (lelaki) xtahu nak gune playar dengan betol.

die kate ngan aku kenape xleyh nak potong dawai neh.

mangkok hayon betol!

dah ko xletak kat bahagian yang semacam kacip tuh..

memang la xboleyh potong!

ces.

tuh la xpernah buat kerje!

adik aku tuh berumur 15tahun (tepat) hari ini.

Monday, December 15, 2008

bulat

aku kate ngan mak,

"muke mak macam bulat air"

sambil tersengih2.

padahal aku nak bantai gelak.

dan dan mak aku kate..

"macam SYABAS"

haha.

memang bahan!

SYABAS == Syarikat Bekalaan Air Selangor

Sunday, December 14, 2008

pelupe

"sape name anak kamu yang paling bongsu neh?"

mak aku bertanye sahabat lamenyeh.

versi jawe bai.

"ohh..yang neh namenye..siti.."

"aduh lupe la..ape name die ye?"

"lin..name adik kamu neh siti ape yer?"

"siti elissa!"

"huh..siti elissa!"

macam mane la name anak sendirik pon leyh lupe?

pelik dol.

mungkin sebab die dah tue sangat kot!

aku pajak je,,

tadik ge kenduri umah kawan mak.yang aku tawu die sangat gembire jumpe sahabat lamenyeh tuh.

segan la pajak!

yop aku xmao dukung qiqi!

ape pasal?

malu la tuh..

budget nak jadik bujang.

terhegeh2.

semalam melawat eija kat hospital.

lepas pembedahan membuang
appendix.

Friday, December 5, 2008

keriangan

pagi tadik, bangon je tido aku terus masak nasi.

amacam hebat x?

aku xgogok gigi pon.

mandi apetah lagi.


makanan yang aku pajak pagi neh:

-nasi putih
-ikan goreng
-sayur kacang panjang
-air secawan.

habeh masak aku terus ngap!! tanpa menoleh kiri dan kanan.

time tuh baru kol 8pagi.

bersantai2 makan sambil menonton MHI.

haha.hebat bukan?

semalam aku xmakan langsung2 sampai malam.

pedih giler ulu hati..nak pitam je rase.

dapat nasi malam tuh pon dah macam xder perasaan nak makan,ces.

baru jap tadik melantak megi.

apecer neh beb?

isk

aku blur.

bai..

aku dah blur.

macam mane nak pajak fyp neh?

adeh!

buntu dol.

kene tukar tajok..

carik bahan lain.

runsing2.

kene present baru.

aduh aduh..sakit!

Tuesday, December 2, 2008

bijak memasak!

menu hari ini:

-nasi putih
-kangkung goreng belacan yang xsedap
-ikan masak asam pedas yang xsedap
-air sarsi kurang manis satu

conclusion:
cik fatihah memang xkacip dengan masak memasak.

tangan terase pijo (pijar) pasal tumbuk cabai tadik.
ces!

Monday, December 1, 2008

kuih kesukaan!

text yang aku hantar kat kakak ummu.

"kak, ko makan x kuih talam due muke?"

dan2 tuh kakak aku balas.

"makan la.ape xmakan pulak!!yang ader pulut tuh kan?"

jam itu, aku dah guling2 atas lantai.

ape budak neh mengarot!

ader ke talam due muke leyh makan!

haha.

jadik bahan dol.