Tuesday, January 27, 2009

soklan bonus

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di bawah untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
  • bobob san. name saje bobob tapi merupakan seorang perempuan.
  • name sebanar: Khaiziliyah Khalid @ Khalil
  • berusia 21tahun 7bulan.
  • tarihk lahir: 13th Jun 1987
  • classmate sejak tahun pertame di uitm shah alam.
  • pernah menjalani praktikal di PSMB bersama2 minizuan montah.
  • sangat sukakan barangan berwarna purple
  • sangat menge'tag' aku.xpe.kali ini aku jawab betul2.
  • rumahnye di selayang sedang dalam proses pengubahsuaian.aku nak tengok orang tembak anai2!!!!
  • aku pernah ge umah die sekali, time kenduri khatam al-quran.
  • ader 4orang abang dan merupakan anak bongsu dalam keluarge +satu2nye anak perempuan dalam rumah tuh.
  • semenjak due menjak ini sangat suke mecarik karipap sebelum ge kelas PBM574
  • sangat suka bershopping
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
  • suka makan
  • suka tido
  • suka kucing
  • suka kencing
  • suka komik
  • suka berblogging
  • berjiwa jiwang karat (sedikit!)
  • sangat tidak friendly, tidak peramah
  • sangat suka mengarut!bukan mencarut!tapi kalu dengan kazen2 aku mencarut!
  • lengai, lengah, lelah.ceh!
4. bagi award ni kat 10 org & die adalah di tag :D

bobob, kalu aku bagi award neh lagi kat ko boleyh x?heh!!

sape nak basuhkan baju neh.isk..isk

waaaaahh!!aku nak rehat.baru balik berkayak neh.selame 4hari 3malam kat dusun eco resort.ok kene kencing.ge mandi jap.bye.puan zaida ajar lagu neh.

shimmemering kidding kidding,
shimmemering ki duuu,
shimmemering kidding kidding,
shimmemering ki duuu,
i..love...u..

die bawak husband + adik beradik ipar sekali.



neh dah otw balik.


hari berakit2 ke hulu, berenang ke tepian sebab takot lemas.

Friday, January 23, 2009

celcom macam gampang.
ngah kabot2 tadik aku nak advance credit.
request sampai berpuluh2 kali.
xdapat2!
aku topup.

jap tadik.
ader SMS masok.
macam haram!
kredit aku kene tolak!
babi!
aku xdapat pun advance!!!!!!

tragedi Januari

wallet aku dah hilang!
gelabah mencari satu rumah.tak de!!
kol donna,mane tahu die ade ternampak semalam.
donna kate mungkin kat bilik puan yang jual buku semalam.

oh!oh!
cepat2 mandi.
cepat2 siap!
tunggu bus.
oh what the fish!
aku dah tertinggal bus.
terpakse tunggu 10minit.
ok dah ade bus.

sampai fakulti terus pergi bilik puan jamaliah.
aku bagi salam.
dah tanye bla,,bla,,bla,,
dia kate xde!
waaaaa.
kontrol air mate,xmahu menitik dah la weyh!
puan tuh pesan bace surah Dhuha banyak2.
semoga Allah bagi petunjuk kat mane wallet tuh berade.
terime kasih puan yang baik hati.

bergegas ge DK3.
ate lame le beno kelas nak habeh!
aku dah resah gelisah kat luar dewan.
msg orang yang penting.
xde jawapan.
argh!!!!!
menitik lagi air mate.

2minit..5minit..10minit..15minit..
aduh!lame betol.
nak je aku jerit supaye cepat sikit depe habeh kelas.
oh.aku masih bertamadun.
20minit macam tuh dah dengan bunyik2 orang keluar dewan.

teus masuk dewan tanpa toleh kiri kanan.
wallet!wallet!wallet!
xpeduli orang sekeliling.
aku nak wallet aku je.
tuju tempat semalam.

itu die!!!
aku dah jumpe.
syukur, alhamdulliah.
aku dah jumpe wallet!
cek,sume barang ade!
;)

Alhamdulillah.
aku xperlu risau lagi.
esok boleyh pergi camping dengan tenang walaupun sebenarnye aku dah xde semangat nak ge.
xtahu.

wallet yang tercicir

Thursday, January 22, 2009

johanna.mmuah!

comel x desktop background neh??

haha.

aku suke!

daripade meletakkan gambar lelaki huduh di luar sane, baik aku letakkan pic neh.

u make my day sayang!

greenepal..ke green nepal?

'i just wanna cry.bye'

'ade problem ape gtaw la aku.kalau bleyh tulung aku tulung'

'aku tensen!'

'ok ko boley teruskan menangis'

...

'aku dah ok!'

'ok!jangan nanges dah.da beso panjang pon'

mengarut!

sangat sedih!
xtahu kenape.
aku makan nasik.
ok dah!
tapi aku sedih lagik.

Wednesday, January 21, 2009

makan punye pasal

'dol!'

'yes.ade ape dol?'

'jom makan'

'nak makan kat mane neh?'

'kedai belakang tempat bus tuh'

'erk..kedai tuh da bukak ke?'

'haha!bukan.yang dekat kedai maria tuh'

macam siyot!cakap xterang.

aku xdapat pergi..maaf.

nurul mahu bertunang sabtu ini.oh!oh!aku nak ge!!tapi macam mane plak?aku nak ge camping!waaaa..

kakak pulak nak bertunang bulan 5 ni,insyaAllah.aku mesti dapat tahu lewat!mencikk je rase.harap semuanya yang dirancang diberkatiNya.amin.

bobob-san,kamu bile lagi?LOL.adekah masih 40 tahun akan datang?haha.

Tuesday, January 20, 2009

karat

i love you anyway.

haha!kenape kate aku jiwang?

perjalanan mash jauh,tapi aku masih terhegeh2

pagi2 sudah ade diskusi bersame fazira si kembar.ini semua gare2 perkataan 'ianya'.heh!semalam kan belajar penterjemahan bahasa.LOL.banyak jugak si fazira tuh pajak.tapi bagus gak,.haha!

aku mempunyai masalah dalam mencari expert untuk tesis.maka terpaksala menghantar email kepade pensyarah2 AD.aku telah memaksa fazira membace ayat sedap yanng telah aku taip.tahu die kate pe?

ct: asal ayat ko byk x best?

waaaaa!!siyot!xper aku maapkan.member2 punye pasal.ok aku ade kelas neh.bye.

Monday, January 19, 2009

racism

'ana pakai celcom ngan maxis eh?'

'ha'ah.'

'dah tuh yang mane satu celcom yang mane satu maxis?'

'yang ni maxis,' sambil jari menunjuk ke arah PDA jename Sharp OZ-590.

'racist!'

Sunday, January 18, 2009

minyak ke jual minyak?

mak kate dulu time lepas die bersalinkan yop, suke sangat telan minyak cap kapak.

"boleh makan ke mak?", kak ummu tanye.

"boleh la..kot!"

ceh.xleyh bla.

Saturday, January 17, 2009

Estrella - Stay


arghhh!!!aku sudah teraddicted giler dengan lagu neh.oh!oh!sebelum2 neh pernah dengar.tapi time tuh xdapat download.sekarang aku dah ade lagu ni.ok nyte!ntah berape ribu kali aku ulang.heh!

Artist: estrella
Album:
Title: stay

Sounds straight from the twilight
Has me up all night I can’t
Fall asleep coz I keep thinking of you
And I saw a shadow, outside my window
And it’s you!


All my sorrows flew away,
Hush keep quiet hear me say
I don’t ever want you to go
Please stay

With the moonlight dancing free
And there’s no one but you and me
There’s no reason to go estray
Please stay
Making up a story
It’s the way you’re looking at me
If you think that this is funny
It’s just you

Try and think about it
If your heart is closed don’t lock it
Keep your keys back in your pocket, think this through


All my sorrows flew away,
Hush keep quiet hear me say
I don’t ever want you to go
Please stay

With the moonlight dancing free
And there’s no one but you and me
There’s no reason to go estray
Please stay

Please stay
Just stay, with me and i will take you to forever more
Just stay

seharian, hari ini sabtu.

hari ni pagi2 lagi aku dah bangun, semangat nak jumpe mak!tapi memang selalupun aku bangun awal.mak datang menjage ucu sebab pakcu outstation kat kuantan.

tawu sape aku jumpe nak ge sane tadik?suhana,chet ngan ina.haha!rindu giler kat dorang since depe dah xde duduk sini.sekarang ade kat hospital selayang.aku tengok suhana dah makin kurus.waaaa!ate, aku yang gemuk ni xtawu bile nak kurus.huhu.sedayh je rase.ah,persetankan.boleyh aku berdiri tegak dicelah2 orang ramai sebab tergamam kejap.xde disangke jumpe dorang kat monorail hang tuah.macam2 gebang dol.gembirenyeh!suare kuat nak mampos xleyh bla.haha.amnesia jap.ok,habeh setakat tu.

sampai umah ucu,selam2 sembang jap pastu aku tido.mangon tido ija dah sampai dan nak makan nasik.aku bangun teros dan mencapai pinggan.pastu tengok2 tv dan tido semule.hoho!hujan la katekan.jap tadik dorang nak ge central market (CM).tam mengajak pergi.malas la.aku nak balik shah alam cepat!kakak xnk anta balik pasal jam katenyeh!waaaaaaaa!mencikk betol.

dalam kol 6.45 macam tuh enol anta aku balik.ok,aku dah payah nak pk hegeh naik bus bagai.haha!hm,macam2 cite aku dengar.hoho!best.baru aku tawu perangai die macam mane.huhu.selame meh kami jarang bercakap2 sebab segan.maklumla dah besaq panjang.

sekarang kol 8.36.aku dah hegeh depan pc seperti biase.lalalalala.ok bye.nak sidai baju.huh,jap tadik bat kol.bosan katenyeh,huhu!maaf sahabat,aku xleyh nak gerak.k..tata

Friday, January 16, 2009

sangat letih!bukan aku hegeh mencari expert, tapi..tapi..aku ge zoo negara.huhu!mesti ade antare korang yang dah bantai gelak di ketike ini.alaa..mengaku jekla.ceh!dengan sape aku ge?haha!pandai2 la pajak.zoo dah xde best macam dulu.last pergi time rombongan tadika dulu la kot!aku agak banyak binatang yang dah mati sebab terkene sakit jantung!pembaziran betol.dengan jalan jam.tension betol.tapi aku tido je pon along the way back.LOL.aku ase nk tido la.ok bye.er sebelum tuh aku nak confess, nway terase macm nak ge zoo pasal dulu fidie pernah cakap, nak date kat sane.oh!oh!macm budak2!semua tuh kenangan semate.ok ini betol2 bye!
sudah menelefon senior.lega pasal die boleh bagi kerjasama.ok,aku kene cepat carik contact number lecturer Faculty of Art & Design.sebanyak yang boleh. secepat mungkin.harap2 hari ini settle..bye

Thursday, January 15, 2009

TAGGED..smart tag la pajak.

bobob.aku dah jawab.tapi aku tidak sebetol2nyeh mengaku dalam neh[i wont confess!].maaf.huhu

7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA

; adorable.suke!
; romantik
; beriman
; merendah diri
; concern
; berharte
; pandai memujuk

7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI YANG ANDA TAK SUKA
; pendengar yang baik.xsuke kalu cakap boleyh buat bodoh.mencikk gile
; janji tapi xtepati
; bagi harapan palsu
; suke bergurau melampau2
; asyik bising xder duit bagai.
; bernafsu semate
; terhegeh2 bile dah xsuke

7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP
; afif saufi mohd salleh.
; mohd al-imran
; fidie
; jaja
; judingg
; cik lan
; abah

7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI
; debor lain macam
; resah gelisah
; xtahu nak cakap ape
; merapu banyak
; gugup jap.nak amek nafas la pajak
; cover cun..padahal xpon
; berlakon baik.

7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN
; travel around the world
; mencandat sotong
; ke pulau pandan jauh ke tengah
; ke gunung daik bercabang tiga
; ...
; ...
; kedai makanan

7 BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN
; kasih sayang
; jam tangan
; ...
; ...
; ...
; ...
; ...

7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN
; xde kot

7 RAKAN YANG ANDA AKAN TAG
; tiade sesiape

Wednesday, January 14, 2009

sangat xpaham.apesal aku amat beremosi di kala ini.oh Tuhan, permudahkan la urusanku.sangat tension!
masih aku ingat sampai sekarang.pernah sekali aku merajuk gile-gile dengan mak.aku xingat pasal ape.yang aku tahu die dah kecikkan hati aku dengan marah-marah aku. aku ingat time tuh aku umur 10tahun.sebab merajuk punye pasal aku telah mengambil basikal biru dan mengayuh keliling kampung.aku xingat ape yang aku buat.yang aku tawu bile dah balik sampai umah, mood aku untuk merajuk dan-dan tak ade.mak pon dah xmarah-marah.mungkinkah aku neh jenis yang nerhati kering?oh tidak!aku ade jugak perasaan nak merajuk macam orang lain.tapi merajuk tuh datang kejap je, pastuh ok balik.

aku rindu mak.nak balik!home sick.
='(

Tuesday, January 13, 2009

aku nak menanges semenet due jap..

oh!oh!

;'(
bye to data mining,
hi to DSS

bye to fraud detection on credit card transaction,
hi to intelligent image consultant.

bye dol.

bye

"ramai ke yang tukar tajuk untuk sem neh puan?"

"erm..xramai pon.tapi adelah"

"siape je puan?"

"erm.huh!ummu sorang je la"

heh!oh!oh!baru aku sedar aku sorang je yang tukar tajuk untuk fyp.tuh kalu bobob idak tanye, sampai la neh aku xtawu aku sorang je yang masih berhegeh lagi.maksudnye menulis proposal semule.ok, mahu sambung menulis proposal.bye.

Monday, January 12, 2009

death pact

memang ade ke perjanjian membunuh diri?isk,,buat aku rase takut je.

Sunday, January 11, 2009

Wednesday, January 7, 2009

emosi tidak stabil

ini adalah yang ke-2

aku dah mule stress!
aargghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!

ok.dah.

guling-guling

mengantuk giler.dah mangrib neh.pasneh aku nak lelap seminit due.haha!rase-rase bleyh lawan PG x?haha

Monday, January 5, 2009

Aku hegeh dalam hujan gerimis, disusuli kilat dan petir.sangat takut!

Sudah hegeh menghantar pc ke kedai.memang bahan!pc aku berhabuk giler.raksasa pon ade kot!nampaknye impian aku untuk membeli laptop baru musnah.ok bye.

Saturday, January 3, 2009

sudah jatuh ditimpa hujan.xper.xsakit sangat.heh!

kemurungan membuat aku jadi gemuk!
resah-gelisah aku semenjak buka sem neh.oh!oh!macam mane neh.kekadang sampai menitik air mate.aku terpakse buat semule proposal tahun akhir.waa!ini semua sebab satu mende.aku xdapat data!jadi lebeyh tensen pasal komputer dah macam cipan.selalu pon nak off sendrik.dah hantar kedai pon macam tuh jugak.aku ingat bile bagitaw mak, die adela belas kasihan soh beli yang baru ke ape.ces!tapi rupe2nye tidak!mencikk je rase.huk2.


laa neh kene study projek senior yang lepas.membuat penambahbaikkan ke atas projek tuh.ingat senang ke?xperla..aku bace laporan die jap.