Saturday, February 28, 2009

xmahuuu...

borak-borak dengan fazira faris(si kembar)

"dlm ptg kang, aku bajet nak gi KL"

"ye..pastuh?"

"nak beli adiah tuk anak sedara aku"

"hahaha, jadi?"

"pastu smalam nisah ajak hang out"

"pastuh?"

"nak ikut?"

"mesti die ajak ko berbisnes.haha!"

asal nisah tetibe ajak kua?
padahal dh dekat 3 tahun xde contact dengan die.
neh dah pelik semacam.
aku xmahu la ikut.
mesti nak soh masuk MLM.
xmahu aku.
lagi pun banyak lagi keje untuk projek kene buat.heh!
kukuh bukan alasan?

Friday, February 27, 2009

purple untuk bobob-chan.

aku sudah tahu sape yang kamu maksudkan bobob!

hahahahaha..

maaf sebab aku lembap sikit.

tapi sebab fs aku macam h***m,aku xdapat lagi view.

ko tunggu berite dari aku.

sekian, laporan dari bilik tengah di umah 404, blok 10.

perasaan berbunge-bunge riang

lepas kelas ethics, ge jumpe supervisor.sebelum-sebelum neh kalu nak jumpe die, aku akan takut-takut.ntah.

satu, pasal aku kekadang xsiapkan kerje die.heh!

due, pasal aku berase tidak selese.tahu je la, aku mane pandai nak berskema-skema sangat.mengarut pandaila.

tige, aku takut la!!

tapi, tadi lain sikit.

amed ge masuk bilik jumpe die dulu.ok, silekan!pastu aku plak masuk.

aku tanye dulu amed.die ok x?haha!amed kate ok.pun die xde bawak ape nak ditunjuk.lagi sempoi beb!

puan zaidah baik!!!suke.mood die pun baik.jadi aku tidak kekok untuk sembang-sembang sambil bincang masalah yang aku hadapi sebelum-sebelum ni.

ntah.gembire.sekarang nak buat kerje die.kang aku xde siap-siap kerje, asyik sangat berblogging.ceh!

report kene siapkan cepat.last hantar 47 april 2009. 27 april 2009.

minggu depan (6/3) sile hantar kepade sv:
  1. architecture
  2. database design
  3. flow of the system
"lame xjumpe awak.eh bukan, sebab xnampak kot."

"hehe!iye la.puan sihat?" sambil sengih-sengih.

"sihat.erm..kurang la sikit."

"oowh ye ke.ni nak ge kelas la ni?"

"haah.lewat sikit pasal ge latihan tadik"

ayat basah basi dowh.ko bukan xtahu aku macam mane.

suke!puan azlin hingat lagi kat aku ye.ingatkan die akan sengih je dan pergi.haha!

tapi die tegur aku dulu.asal aku xde tegur die dulu?selekeh!!

ahhh..biawla.gembire pasal die dah sihat sikit.heh!

erk..latihan ape yang die ge aku xtahu.ge tanye sendiri.

Thursday, February 26, 2009

fikiran merewang..ethics xsiap2.'ethics is killing me '(my sayang haziq, 2009).

aku agak dayang dah baik dengan min.haha!pagi tadi time aku santai2 bace paper (secare online.sep tuh bai), depe gerak kelas same2.

erm..bagus kalu macam tuh.jap2.aku curious sket bai.memangnye kalau nak pakai digi campus tuh condition die mesti umur 25tahun dan ke bawah ek?dah tuh pelajar tue dah xdapat la pakai!!kan xsep tuh.adehhhh..

min mintak aku belikan sim digi dan bagi kat dayang.lorh2..aku pelik jek!asal die xnak pakai name sendrik?kan lebih mudah.macam2 hal la budak2 neh.

oh!oh!lupe plak.depe 'kurang' (bukan!) mude belie lagi.heh!ampun..

perasaan yang ganjil

pernah tak kamu alami situasi yang macam ni?

dari jauh kamu dah perasankan orang ni.

orang tuh kamu kenal tapi mungkin tidak terlalu rapat.

hanya bertegur sape sekadar berbasah basi.

serius..aku paling tak suke dengan situasi yang macam ni.

buatkan aku terase amat janggal! + ganjil!

ahhh..mencik giler.

satu je jalan penyelesaiannye..

buat-buat tak perasankan orang tuh dan mengharapkan die tegur aku dulu.

sengal bukan?

p.s. aku jumpe mai.hahaha!pelik la.padahal dalam kelas french pun xtegur.kalu terserempak kat bawah rumah je aku tegur.pelik2.

so true story.aik..sebelum neh reke ke pun?

semalam min bergaduh dengan dayang.pasal hal kecik je pun, sebab xpuas hati.dayang dah hempas pintu bilik.aku jadi takut!

malam tuh makan pun xsame-same dah.dayang mungkin xmakan, aku xpasti.

ape hal aku plak dan-dan mimpi aku yang bergaduh besar dengan min?mencarut-carut lagi tuh?waaaaaaaa...tidakkkkkkkkk!

mimpi memang sengal.aku xmahu bertengkar dengan orang.oh tolongla dijauhkan.

it became akward when the two of them not talking to each other.min pun sudah tidak melepak di bilik kami.
tibe-tbe teringin makan kuih gelang.kalu nak buat sekarang boleyh jek pon.tapi malas nak masuk dapur..
beli dah!kan senang.

cuak

pap!!
terjage secare mengejut.tengok jam.
Ya Allah, dah pukul 7.30a.m.
macam mane neh?dah solat subuh ke belum?
aku macam hilang ingatan jap.
oh!oh!aku dah solat subuh la..
aku 'tertido' pas solat pasai hujan.
heh!
paling risau kalau x solat subuh lagi.
ntah.aku takut!

memang nikmat dapat tido time hujan.

Wednesday, February 25, 2009

gaduh runcit-runcit je pun.sekarang dah leyh senyum sket.
banyak lagi mende nak difikirkan nway.
bye!
ok serious..aku rindu seseorang.

rindu nak bercakap2

bosan!menghadap pc 24/7 membuatkan aku rase bosan.sunyi sebenarnyeh.i need someone to talk to.
kol mak.haih,baru bercakap 9minit ++ mak dah malas nak sembang.die kate mengantuk.pun baru jumpe die hari ahad lepas.
waa!!sedih!

'xduduk depan komputer ke?'
'bosan!xmahu!'
'alaa...bercakapla depan komputer tuh'
'mencikk la.ate, boleyh ke pon nak bercakap sorang-sorang?'
'haha!'

mak aku mengarut!

Monday, February 23, 2009

entah kenape aku rase sangat takut sekarang ni.

wahh!!

kepelikan!abaikan.

lps subuh, tido balik.
mimpi pelik!
mungkin tidak pelik.ntah!

aku tanggalkan cincin dan masukkan dalam poket seluar.
dah siap buat keje,aku nak pakai semule.
tapi..
ade cincin yang same bentuk dengan cincin yang aku tanggal dah ade lekat kat jari.
seluk2 balik poket!
cincin yang aku tanggal tadi ade lagik.
tapi..buruk semacam.
buruk pun tapi aku tetap pakai cincin tuh.
cincin tu aku tindihkan dengan cincin yang tibe2 muncul.
apekah dol...
mungkin mainan tido jek kot.sape soh tido pas subuh.

aku masih curious..waaaaaaaa!!apekah makne?mungkin terbawak2 dalam mimpi pasai kemarin time ge main volleyball donna kate tanggal gelang.erm..ye xye jugak.arghhhh!mencikk je rase
min panggil jap tadik,
'bulat chan..'

oh!oh!aku tahu..aku memang bulat!!xkesah.aku xmarah pun.buat aku tergelak lagi ade.haha.
mulat..mulat.
nak tergelak bila mana kak ida cakap, 'malam tadik si farihin dengan qiqi xtido.dok main2.dah tutup lampu pun time tuh.'
***

mak tanye, pukul berape yop balik.kak ida kate lewat sebab anak-anak yop lewat bangun.tuhla, qiqi dok main dengan si budak debab farihin.haha!comel. angah datang bawak farihin pun dah petang pasal die keje.xkan kak arfah nak drive!oh, no!tapi mak sempat je jumpe si debab farihin sebelum berangkat balik.
***

qiqi akan panggil farihin, 'baby,baby, baby..aaa...'.kalau ade iklan kat tivi yang muke budak kecik pun baby jugak.tue dari die pun panggil baby jugak!haha.

***

qiqi sangat suka kasut tinggi.ceh!selalupun akan kate..'cantikkk..'.namepun budak pompuan.die akan try pakai mane-mane kasut yang die suke.lagi tinggi tumit, lagi baik!

mak was holding qiqi n farihin(this is not the latest picture,gomen!)
'hari-hari yang mendatang pun panjang lagi untuk dilalui yang kite xtahu'

Friday, February 20, 2009

Tuesday, February 17, 2009

terase macam semua pun xde sayang dah.
benci dengan perasaan ni.
fuck off!!!

problemstatement+problemnotsetteleyet.

sangat serabut!
walaupun nampak tenang, tapi..
uh!

nanges jap seminit!

Sunday, February 15, 2009

carik-carik bulu ayam..ape ntah maksudnyeh

around 0139, ahad,15hb.

henset berbunyi tone nokia yang standard.

'ea,malam ni aku nak tumpang tido umah ko boleyh?'

aku yang mamai pon kate,'oh!ok2..xde hal.meh le'

letak.

semenet.

due menet.

fazira yang kol.

aik,budak ni balik shah alam pasai pe?

yang xduduk tronoh kenape?

asal xtumpang je umah kembar die?

dekat2 ini jek pon.

ah,biaw la, nanti aku tanye.

die masuk umah dan2aku tanye, asal xde duduk umah kakak die.

laaaa..rupe-rupenye gaduh.

pasal ape ntah.

fazira kate semenjak kakak die neh berbf sume bende jadi xkene.

nak marah- marah.

tanye siket pon xboleyh!

ayat die yang lawak,'sayangkan bf,sampai buang keluarge!'

hahahahaha!

************************

pagi-pagi pas subuh fazira gerak balik.

'ko balik sorang ke ape?'

'amek budak tuh'

'oh!'

ceh!gaduh kejap jek.

ni nak balik klang ajak juga kakak kembar die.

tuh la die bak kate Musyi Dewan, carik-carik bulu ayam, akhirnye bertemu jua.

ko tahu maksod die ape?

seyes aku xtahu!

Saturday, February 14, 2009

abah

jam 2028.

abah kol.

erk..ape pasal ek?

aku semacam pelik la.

selalu pun kalu ade hal penting baru nak kol.

erm..rindu kat aku mungkin.

atau..

die risau aku keluar pada waktu sekarang ni..

maksud aku, sambut hari kekasih la pajak.

mungkin takut sesuatu berlaku pada aku.

abah..jangan risau.

ea xkeluar rumah pun.

pun nak keluar dengan sape?

badan sakit-sakit lepas bermain badminton.

ade baiknye tido di rumah.

oh!oh!nikmatnye!

kabut!

perbualan dengan mak petang tadi

'hari neh ade fogging kat rumah'

'fogging tu ape?'

'ala..yang sembur2 nyamuk2 tuh'

'oooh..hati2 la..takot kene demam chikungunya'


'insyaAllah..xkot' 'nape xpasang kelambu dlam bilik?'

'erm..pon macam mane nak sangkut?adehhh..'

repekan di hari sabtu

yeeehaaa!

selamat hari2.

bye.

Friday, February 13, 2009

rebut-rebut buat ape?ces

'sape..xsabokan...'

'kalu xsabo kenape?'

'cikgu cakap kalau xsabo masuk nerake!'

dialog ameer dengan cokman sewaktu berebutkan buku.

memerah keringat

penat la..
memotong bawang.
berpeluh-peluh macam berlari sukan 4x100m.

ok..boleh tangguh kejap papan cerita

'Saya juga telah maklumkan pd Pn. Marshima ttg kelewatan ini. Dan dia bersetuju agar u hantar storyboarding pada isnin minggu depan.'

yes!!jadi aku xpayah nak pecah kepale memikirkan story board.suppose kene hantar hari neh.tapi sebab requirement for the web lewat, maka tangguh la submission.

teringat dulu di kala praktikal di PSMB, bobob terpakse melukis story board untuk sistem e-interview.ape ntah name sistem die.aku dah ingat2 lupa!nanti ko betolkan ye kakak bobob..

bye.nak siapkan seni bina + carta aliran untuk sistem perunding imej yang bijak.

p.s. to my beloved donna, tq ya..for the help. ;)

ter...pajak!

ingat esok pon xjumpe pn.zaida kot!

waaaaaaaaaaaaa!!!!!!

mencik je rase.

ape lagi yang dihegeh2kan neh?

Thursday, February 12, 2009

perihal keluarge bahagie

Jika suami memukul isteri, bolehkah si isteri memukulnya kembali?

"Boleh!Malah jika memukul sekali, isteri boleh balas dua belas kali."eh silap, dua kali jek. heh!(al-islam, feb 2009)

'ek?'

'berbaik-baiklah dengan orang rumah.'

'uh!'

:)

sengaje

'dah sampai dah neh!'

'sini hujan lebat la.'

'nak tunggu brape lame neh?'

'tunggu la dalam sejam!haha'

evil.

hegeh la kene tunggu lame-lame.

ade xde neh?

oh!oh!

'eh,hello..ade orang xni?'

tido jap!pasal tuh xbalas text.

Tuesday, February 10, 2009

hal2 lain ..

cerita #1
aku dah khatam ROMLAH: THE UNTOLD STORIES.
klakar la cerite tuh.ade satu tuh pasal hetty sarlene ngan sharlinie.aku tergelak sorang2 sampai nak mampus pukul 2pagi.nasib mak aku xjage!kan malam tuh tido dengan mak!heh!kalu nak tahu pasai pe, belilah!propmote neh..ces.

cerita #2
kepantasan aku menaip!giler lembap.ko agak2?aku dapat dari blog ni.

die lagi xhebat daripade aku.LOL

emo no pls.

pagi ahad
aku rase xsedap hati.guling2 sampai rase bosan.ini xboleyh jadi,aku kene kuar dari rumah.pergi la kemane2 pon.balik kampung!ye.aku nak balik kampung.bergaduh dengan orang membuat aku xtenteram.mase guling2 giling aku terfikir bende merepek!adelah lebih baik kalu aku xwujud dalam dunie neh..xpayah nak gaduh2 dengan orang,xpayah nak siapkan fyp, dll.bodoh bukan?

mandi dengan pantas!berkemas2 ala kadar.dapatkan bus.dapat nek bus gerak balik kol 10.dalam perjalanan mak tepon.

'nak ikut ge mandi x?'

mandi kat sini maksunyeh berpiknik sambil mandi mandi kat air terjun ke, air kolam panas ke, air laut ke, taman burung ke, atau mane 2 lah.aku xpasti arah tuju yang sebenar.biar jek la.asalkan aku leyh release tension.heh!

tengah hari ahad
waaaa!!suke dah sampai rumah.atas novo aku dok tingat2 kan oteh n family.pak teh dah sihat ke?erm,,kalu ade mase nak lawat depe lah.aku bermonolog bai.balik2 aku dah nampak kete nurul.hehe.depe balik kampung la.sangat gembire!!!dapat jumpe depe sume2.

petang ahad
dalam kol 4 macam tuh sampai lata kijang.oh!oh!best.dah lame xde lepak2 mandi.last time aku ge ngan si kembar n bat!pastuh curi2 bawak kete ge naik cameron.tuh tahun lepas kot.heh!aku pon dah hampir lupe.biaw jek la.

sampai sane aku xde makan2 sangat!erm,,tengok2 budak2 mandi, main gelongsor.ntah kenape aku terase nk sangat ge atas batu besau tuh.tengok macam best.sambil tuh leyh tengok budak2 askar tuh hegeh main2 gelongsor.erm..susah jugak nak naik!batu sangat licin!

dah puas tengok orang mandi2,aku nak gerak balik la kat tempat piknik.asal macam payah semacam neh.macam mane nak balik?aku dah xsedap hati.kecerunan batu hampir 90degree.aku xtahu menganggar dengan tepat.

tibe2, ntah macam mane tergelincir!
'buuush!!!'
aku dah dlm air.nasib baik xde batu ke ape.alhamdulillah.nak gerak ke tepi kene lalu kat tempat gelungsur.Ya Allah, macam mane neh.air sangat dalam!kaki aku xdapat capai ke dasar pon!neh dah tengglam timbul 3 kali.aku capai2 tangan.carik2 ape yang dapatberpaut!xde sape.aku xnak mati lagi.tahu akan mati, tapi bukan sekarang!

ade budak lelaki neh.kecik lagi.aku tarik tangan die,nak berpaut.tapi die pon tenggelam same.nak capai budak2 askar tuh.tapi sorang pon xde .depe dah naik ke tebing, nak bergelungsur lagik.dalam tergapai2 tuh aku nampak kaki orang.aku nak jugak tarik!!xsampai nak capai!tolong la selamatkan aku.

2saat..

3saat..

aku terase tangan aku direntap!tarik aku naik atas batu.aku dah muntah2 air.xtahu berape gelen air yang ditelan.sakitnyeh dade..sakit kepale.sume sakit.

budak askar(perempuan, yang tarik tangan aku tadik):
awak ok xneh?

aku hanye mengangguk.sambil tuh sengih2 kerang busuk!

qis:
ea,ko kenape?terjun dari batu tuh?hehe.ok xneh?

tam:
kamu kenape?

ameer:
waaaa!!bestnyeh mak andak terjun tadik!

lokman:
mak andak terjun tadik.sukenye tengok!

yop:
kenape?aku ingatkan kamu memang sengaje terjun.

malam
aku dah terase sakit2 badan.kaki aku ade terseliuh sikit.mak dah urut sket2.kuku kaki aku terpatah siket.mak suroh potong.tapi aku xmahu.jadik huduh!malam tido dengan mak.mase baring2 tuh mak ade cakap,

'nasib baik xpape.'

muke mak mase tuh semacam sedih.aku pilu sekejap.mungkin mak xdapat bayangkan kalu aku mungkin betol2 xde dlam dunie neh.wa!!xnak!!!aku xbalas lagi budi mak ngan abah.hampir menitik air mate.aku terperasan mase tido, mak asyik mengusap2 tangan aku kalu die tersedar sekejap.perasaan mase tuh...
xtahu nak describe macam mane.

aku serik!!xmahu lagik mandi2.mase neh jek la.lain tahun xpasti!

malam tuh jugak pergaduhan tamat!

p.s: wani, maaf sebab xdapat nak temankn ge mandi2 kat sunway!nanti kite mandi kt wet world dah la.heh!

Sunday, February 8, 2009

Saturday, February 7, 2009

xtahu ape yang aku nak.
sangat tensen!
nak tido macam xleyh nak lelap.
urghhhh!!!!
mencikk je rase.
nak mak!!!

Friday, February 6, 2009

baloq liat

bantal...

mari jap!!

ala..pemalas la bantal neh..

gerak la sikit

baloq liat!

ape sedap sangat nasi goreng ni..

aku yang masak,
rase macam *****!

penTIPUU punye orang

'abang, ape tuh batal buruk?'

'bantal buruk, bantal busuk cik ummu fatihah la...eei, geli ehh!!!'

celah mane aku ade bantal busuk?xde pon.seyes xde.

ini bukan main2

realiti plastik.
tapi betolla..
isk.

blurr..blurr..

Thursday, February 5, 2009

terengganu delights..aku tahu kopok jek.

happy semenet due.
azza dah dapat kerje!
huhu..
kol die dan sembang macam2 sampai la ke pasal terengganu food!
hahaha..
aku pronounce semacam ape ntah.
tuh yang bahan.
hohohoho..
aku dah jawab..
dan betol 5soklan jek.
paling aku tahu rojak kateh.
tingat dulu judingg pernah bawakkan.
hehe..kenangan dulu..
azza masih kelakar seperti dulu.
xtahu bile leyh jumpe lagik.
since da dapat keje tetap sebagai cheff.
hopefully pasneh dah xde denga cite2 sedayh die pasai xdpat keje ke ape.
guess what?
he said his new gf == kitchen.
bahan!
kencing nak kuat.

sia-sia

ape yang aku dah buat neh?
sangat la bengarp!
aku da hegeh selame 4jam tapi xjumpe2 jugak orang tuh.
dah sampai.
aku ge dah.
xjadi nak masuk pasai ade orang.
ok aku ge bank jap.
setelkan sket keje.
ape jadah dah pusing 2kali api xjumpe2 lagi bank islam.
waa!!!!
ok dah jumpe.
lame gak kat sane sampai ngantuk2.
dah setel aku lepak mph.
ralit sangat membace bahan picisan tengok2 dah kol 3.
adeh!!!!
cepat2 ge BOSS(name kedai tuh)
ala..tutup la plak
rehat kejap kot.
ge bli majalah bagi hilang rase bosan.
habeh bace, ge tengok kedai tuh jap.
ok ade orang.
xmahu pergi.
segan!!!
dok pusing2 kedai sekeliling dah macam ape ntah.
waaaa!!
aku tengok kedai tuh balik.
tutup semule.
neh xleyh jadik!!
ge bli makanan jap.
duduk2 sambil bace majalah.
dan2 aku amek keputusan untuk balik tanpa berpatah balik ke kedai tuh.
dah!!!!
aku malas nak fikir.
aku dah membazirkan mase tanpa melakukan kerje berfaedah.
bye.

terase benci plak dengan diri sendiri.
sedayh!

Wednesday, February 4, 2009

kacang buncit

'buncis dah tido?'

sengaje ke ape neh bai?

nak cakap aku buncit la tuh.

aku xjadi marah.

aku bantai gelak lagi ade.

haha!

Tuesday, February 3, 2009

bahan bacaan..semacam picisan kot.xtahu!

mak sms malam tadik.

tadi ada sampai surat mungkin komik yang ea cakap tu kut. mak xbukak pon.

haha!dah sampai!yeay!!!

mak,bukan komik la..adeh.

tapi aku sedayh la jugak pasai xleyh nak bace lagik.

bukan antar alamat shah alam.

alamat kampung beb!

ROMLAH:THE UNTOLD STORIES, tunggu!!!

adeh, xtahu bile leyh bace.huk2