Tuesday, March 31, 2009

ingin bersamamu - syafinaz.(buka tiub kamu)

aku teringat puan zaidah bile terlihatkan syafinaz(juri OIM) dulu-dulu.

puan sehat?

oh..oh.. rindu kat supervisor.

kenape?ingat aku tipu?ceh!

ye..ye..minggu ni aku jumpe.

adopt == angkat..tapi ni adobe.cam mane nak terjemah?

memang penat!

tiap kali nak buka adobe dreamweaver, kene letak serial number.

selalu macam tuh.

penat-penat.

huh!

ade tak care yang lebih mudah?

rase-rase?

huh!tak payah buka!

Monday, March 30, 2009

cerita for today is,,(plagiat!)

tiada cerita untuk hari ini.

sekian.

aku mahu jadi halimunan selame sebulan.

woha!

Thursday, March 26, 2009

kerisauan

dalam dilema.

nak balik hari ni ke ape.

kalu balik hari ni kene naik bus..

esok, dengan kak ummu.

tapi aku risau sebanarnye dengan keadaan ucu.

takut tak sempat jumpe!

macam mane?

T_T


----------edit---------

'helo bah, boleh cakap dengan mak?'

'mak ade kat rumah depan.ucu dah sampai.'

'ucu macam mane?'

'aku pun belum tengok lagi.baru balik'

'abah..macam mane ni.ija ajak balik hari ni.tapi naik bus'

'kamu ade kelas tak esok?'

'ade kelas.'

'kalu ade kelas, xpayah gerak balik hari ni.esok je balik dengan kakak.'

='(

'ha'ah ok.'

'dah dapat surat hari tu, pasal ponteng kelas.nanti sampai surat lagi'

jadi aku xbalik hari ni.esok je.kol ija semule dan cakap xjadi balik hari ni.

harap ucu ok..

T_T

sebab-sebab pc terpakse menyedut rambut orang mati

bilik banyak betol rambut.

bukan rambut orang mati!

aaaarggh!!mencik betol.

buat aku betol2 xselese.

sape yang berambut panjang?

bukan aku.

dah siap sapu + mop bilik.

cuci kipas mati sekali.

cat je belom.ceh!

pembaziran terbuka

buat segelas air ribena.

aku xsempat minum pun, air dah tumpah!

kaki aku la ge gatal sepak.

ceh!

terpakse buat air yang lain.

typo..hyppo error

Si A bengang pasal roomate die kunci bilik (sebab tinggal kat kolej).

marah-marah pasal ini dah kali ke-2 roomate die buat macam ni.

mengarot-ngarot nak lapor kan MCA bagai.ceh!

'pergi la solat sane'

'solat ape? ishak?dah'

ishak ke isyak ni?aku dah mule keliru.

ok..typo error aku pajak.woha!!!

Wednesday, March 25, 2009

aku takut...risau..

mase kelas IPK tadi tam text.

ucu makin tenat katenye.

esok mungkin ambulans hantar ucu balik kampung.

T_T

aku takut..

aku hanye akan balik kampung jumaat ini atau paling lewat sabtu pagi.

itu cadangan kak ummu pagi tadi. (sebelum tahu keadaan ucu)

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau permudahkan segale urusan kami Ya Allah.
gopoh-gopoh ge kelas web programming.

cepat-cepat masuk kelas.

aik.asal kelas ni xde orang?pelik!

eh..nape budak berdue tadi xde masuk?

kua kelas.tengok jadual.

woha!tersalah pajak kelas.

ini BK26.

suppose BK25 (kelas Yap).

Monday, March 23, 2009

mungkin akan jarang mengupdate blog.

huk2..musang mozilla aku dah giler.

nak certificate kemende?

ie pun same.

bebal!

er..ke aku yang bebal?

argghhh...TIDAK!

gile tension!!!

dalam kelas lab web sekarang.

woha!!!tensen giler dowh.

aku taip mende2 kat cmd...xder la betol2.

ni aku agak dah 10 kali aku taip mende yang same.

mencikkk giler!

lab 4 xde sudah-sudah.


------------edit-------------

rase amat tensen!aku xmahu buat dah.pun hujan.
hati aku menangis seperti hujan mencurah-curah kat luar.
huk2..
Abah kol sabtu tengah hari.

Pelik!

‘abah..kenape?’


‘dapat surat dari uitm, kate kamu tak menghadirkan diri ke kelas dari bla..bla..sampai bla..bla..’

‘oh..kelas ape tuh bah?’

‘kelas projek tulisnye. Kamu xpergi kelas kenape?’

‘oh, kelas tuh.eh seingat baru 2 kali xdatang. Ade sekali tuh tak tak tande tangan.’

‘ye la..tapi kenape kamu ponteng? Aku risau kamu xboleh ambik perekse ke ape.’

‘oh..ye la..’

T_T

Sedih siyot!abah selalu cakap die tak marah.tapi aku tetap sedih sebab..

Ntah.aku rase macam mensia-siakan kemudahan, kesenangan yang abah bagi untuk aku belajar.

Anak derhake ke aku?

Pun kalu diikutkan, aku memang bertuah sebab ape2 pun mintak,mesti abah bagi.

Kakak pun selalu jelas pasal abah selalu bagi ape yang aku mintak.

Abah. .Ea mintak maaf banyak2.

Oh Tuhan, ampunkan la dosa hambuMu ini.

pemalu la pajak

'kang ape-ape hal bagitau.'

'ok.eh nak ge tandas ni.kene bagitau jugak ke?eeii..malunye..'

'ceh!itu tak payah la.'

'kite pemalu la awak.'

pemalu la sangat!

kate tahuu..

'kate tahu bukit segar kat mane.'

'ingat bukit segar ni kecik ke?'

'oh, ye lah.tapi kalu ge perlis, penang, pahang, tahu plak nak carik alamat!'

ye..sedo je pun

'hi'

'oh hi.sehat?'

'biase-biase je.budak sihat, sehat?'

'woha! mengutuk.'

cuak!

Terima SMS.

jangan ganggu ciklan lagi.

1 minit.

2 minit.

3 minit.

cube try call sini jap.

diet!

'tengah hari makan buah je.diet pemakanan yang sihat'

hasilnye:

perut xjadi bulat macam selalu.

woha!

oh, tapi untuk sehari je.

heh!

Thursday, March 19, 2009

hari ni xde jumpe sv.

sekian.

oh,paham-paham je la.

heh!
'makan pagi dah?'

'dah..dah makan.'

'ape?'

'segelas air susu.'

'lembu ke ape?'

'anlene.'

'patutla sihat!'

A cat’s jaw can’t move sideways.

budak hingusan

'ee...'

'erk..ape sal?'

'Hingus!'

ok2..tahu.. pun dah 10hari seleseme.

kehegehan ayam

woha!buat ethics tak de siap-siap?pasai pe?aku banyakkan tido.huh!!

Wednesday, March 18, 2009

malam tadi pergi ziarah ucu di ppum.

sangat sedih melihatkan tubuh ucu yang kecil berselirat dengan wayar2 yang aku sendiri xpasti tujuannye, membuatkan aku sangat sedih.

menitik air mate darah sekali pun xkan dapat ubah ape yang telah ditakdirkan.

pendarahan berlaku menyebabkan petang semalam die terpakse dibedah.

usai pebedahan,terus tidak sedarkan diri.

waktu kami sampai,ucu sedang tidur, tapi melihatkan nafasnya seakan sukar untuk dilepaskan, membuatkan aku rase takut.

pakcu kate, keadaannya sangat tenat!peratus hidup 50-50.

kanser dah merebak sampai ke usus.

pendarahan berterusan mungkin disebabkan die risau keadaan rumah, risau anak-anak, risau dapur, risau mesin basuh dll.

oh sampai macam tu sekali.

sakit-sakitpun masih ingatkan anak-anak.

anak-anak ucu menanges bile diberitahu mak mereke xdapat hidup lame.

hanye Allah menentukan segalanya, pun xboleh nak agak bende ni.

aku turut menitiskan air mate.

tengah malam, mak sampai dari kampung.

aku xboleh nak tengok mak menanges, mesti rase sedih same.

mak kate rupe ucu dah lain.(versi jawe)

mak cerite pagi tadi, ucu dah sedar malam tadik, tapi xpasti pukul berape.

bile mak panggil name ucu, die menyahut.

waktu balik tadi, aku tengok ucu masih lagi tidur.

xboleh nak kejutkan.

lepas solat, aku xlupe untuk membacekan Yassin, dan menitipkan doa kepada Allah SWT, semoga ucu sihat seperti sedie kala dan dipanjangkan umur.

semoge ucu kuat semangat untuk terus hidup, dan bertambah pulih selepas ini.
ucu semakin tenat!

malam ni aku akan gerak ke PPUM.

aku jadi sedih bile memikirkan kemungkinan yang bakal berlaku.

sudah berlaku pendarahan.

T_T

YA ALLAH, Kau selamatkan ucu.Semoga dia akan baik2 saja selepas ini.
mahu ke fakulti semule.

hegeh menghantar assignment web programming yang ade 4 soalan tuh.

kene hantar sekarang.

kalu lambat markah tarak.


haha!macam mane aku buleh siap?

hehe..plagiarized!desperate beb!

heh!

Tuesday, March 17, 2009

menattt!!!


saat tibe di tempat mandi2.huh!

teka-teki sepul:
naik slow,trun laju..klu pandai cube teka..hahaha

ces.menat tahu naik tangge.


ceritenyeh macam neh..aku rase macam dah nak pitam time panjat tangge ge gabai aituh.pucat macam mayat dah muke.pastuh si saipul nampak dan die kate, 'tige set lagi ea'.balik turun gabai,die ade lagi dan berkate..'laju jek turun'.heh!memang la..xpenat seperti memanjat tangge.tu yang mengutuk tuh.hishh!
memang xde jodoh ke?

T_T

tapi kenape perlu pada saat ni?

saat sedang stress menghadapi final project.

tak adil bagi aku!

kamu seperti hantu.terus menghantuiku

jiwa rase kosong.

tak tahu kenape rase sedih sangat pagi ni.

touching ..torch up..torch light

air mate menitik ketike berbaring.

min dan-dan datang dan lapkan air mate.

oh!oh!amat terharu.

.T_T <-- aku memang ade tahi mate lalat di sebelah mate kanan.

mesti lepas ni aku akan rindukan min.

yelah..pun banyak mende yang dikongsi bersama.

terime kasih sahabat sebab tiap2 hari masakkan makanan untuk saye!
entri ini tidak ade kene mengene dengan keengganan min untuk memasakkan nasi tomato untuk aku.

stealth

wari yang membasuh jaring pembakar ayam menggunakan air kaki beliau.haha!

kipas susah mati*-translate die hard fan.


hamboi-hamboi..suke bebeno ye komeh



sliding...wehooo!!

lelaki sahaje!


akak-akak yang comel.wink*


our cronic.heh!


sebelum bertolak-tolak untuk pulang
sedikit laporan daripade gabai.
mahukan lebih gambar?sile lawat ke a-intelligent.ning atau ke blog ini.lain-lain blog xde expolore lagi,.nanti2 ade berite aku kabo.
gambar2 adelah ihsan dari kak syura.padahal aku xde mintak kebenaran pun.main grab2 je until i collapse.LOL.

bantuan kecemasan

'terima kasih daun keladi, nanti-nanti minta lagi'

'haha!yela tuh.esok-esok ganti balik!duit poket dah kering ni.'

'nanti aku dah habis kursus aku gantila montel'

'hehe.'

Monday, March 16, 2009

macam mane ni..

aku agak xdapat nak tido la pas maghrib.

banyak keje kene buat.

web programming yang 4 soalan tu xde buat lagi.

waaaaaaaa!!!!!

baru aku sedar..lab tadi pun mane siap lagi.

baik!!mari sekarang hegeh tidur!

eh!!!!!asal neh..adeh...ikot stike wat per!!!hegeh!!!

udah la tuh...oi!oi!!

arghhhhhhhhhhhhhhh....asal jadik cam ni..

mencikk betol!
ok..aku tak tahu apesal ntah..nak upload picture pun xleyh.

makenyeh..

aku amek keputusan drastik!

pas maghrib aku automatik akan bentang toto dan tido.

pun kepale dah berat ni.

kondisi yang tidak berape baik(sakit lagi) menyebabkan banyak kerje sekolah tertangguh.


malam ni tolong kejutkan aku ye.

mahu buat persediaan untuk pembentangan esok.

ingatkan mahu ponteng kelas, tapi sebab bobob kate, "minggu lepas dah ponteng, minggu ni nak ponteng lagi?"

ok..ok.aku xjadi ponteng.

by hook or by crook,,i have to present the progress anyway.

huh!

Saturday, March 14, 2009

call me a stranger

ntah kenape tibe2 buka folder music secondhand serenade.

nak dengar lagu stranger.

my sayang haziqq la ni.

hehe!
bergembire di sungai gabai bersame teman-teman sekelas.

aku xde gambar sebab...

ah..paham2 je le..dah xde kamere.

nanti aku curik daripade budak2 dan upload di sini.

Friday, March 13, 2009

'tak makan ke?'

'kite diet la awak.xmahu bulat-bulat.nanti tak laku.hahaha'

eleh..kalau dah bulat..memang bulat jugak.

ceh!
kesan ubat selesema masih terase.

mengantuk hingga sekarang.

='(

Thursday, March 12, 2009

aku terjumpe sesuatu time surfing net. carik bahan untuk LR.

How to Attract Men. Get breast implants.

ceh!ajaran sesat.
status musharedrose: tabung zakat launching


ea fatihah:tabung ummu fatihah launching tak de ke?

musharedrose: ko tu xyah launching tabung pon tiap2 bulan masuk je

ea fatihah: hehe.malunyeh..

rinduu!

hoho.

aku tibe2 jadi rindu pade sekolah rendah.

sebab...

dengar lagu ni.

Que sera sera.

sangat runsing..

ADOBE DREAMWEAVER xboleh nak pakai.
dah godek2 banyak kali.
install sume tapi xde mende.

huzaipon dah hegeh2 tolong, tapi masih xde paper.
macam mane neh...
T_T

tolongla...huk2

Tuesday, March 10, 2009

oh, baru teringat.

kene ade In-Progress Assessment.

pergi print cepat!!!

kek keju.bobob mane suke.tapi wani sangat suke tiramisu.ntah ape2.mengarot!

"selamat hari jadi yang ke-22.oh.oh..dah tue rupenyeh"

"atee..26 tuh mude sangat la.."

"tue-tue pon..tapi laku.haha!"

oh..xmalunyeh orang ni.

***
kepade sahabat handai yang mengucapkan selamat, terime kasih banyak2.amat terharu..huk2..

sekarang ini aku sedang sakit.

aku agak ini gare2 minum minuman berais pade waktu malam.

malam 8hb, mak buat makan2 sikit.

sempena sambutan hari jadi yang ke-22.

terime kasih mak,terime kasih kakak, abah, dan semue ahli keluarge.

cukup teharu!I LOVE U ALL..

Sunday, March 8, 2009

Friday, March 6, 2009

makan daging membuatkan aku sakit hati!

waaaa!!mencikk giler.

rase dah ok, tapi..

DAGING LIAT!!!!!!!!

jom!

'kamu neh kalu malam rabun sangat-sangat la pulak'

'yeee..aku bawak spek'

'kalu spek itam wat pe!'

'alaa....xkan la.'

yeea..malam neh balik kampung!weeehooo.

yup!aku semakin rabun.

Thursday, March 5, 2009

perihal siput babi

'macam mane cirit-birit ko, dah ok ke?'

'belom ok lagila.'

'ape rasenye siput babi eh?'

'rase babi lah.'

hahahaha.emo la plak.relax sudah.minggu lepak kak ummu ge penang atas urusan kerje.ntah macam mane keracunan makanan.3 daripade 4 orang telah kene keracunan.katenye sebab makan siput sedut.ape ke sedapnye siput sedut tuh?pelik.oh,sedap ke huh?

pelbagai

cerita #1
pagi-pagi lagi aku dah bersiap.padahal xde kelas pun hari ni.ape pasal beb?
ge jumpe dr.anas untuk scalling gigi.haha.acah je pon,celah mane plak si anas tuh dah jadi doktor gigi?hoho.abaikan,kenangan lalu!

tunggu sangat la lame.1jam30minit.padahal buat cuci tuh xsampai 10minit.adehh.rase sakit + ngilu buat scalling.woooho!balik kampung sok aku boleyh la berlagak dengan mak.orang tuh setahun yang lepas asyik cakap nak cuci gigi bagai, tapi xde buat2 sampai sekarang.hehe!

cerita #2
nway min pun tuggu giliran jugak utk wat tampalan kat gigi.pas habeh scalling gigi, aku hegeh2 borak-borak jap.pastuh die pakse aku ge jumpe doktor cek tekanan darah.ces!

ceritenyeh macam neh, lately ni aku selalu pening-pening dan terase nak pitam bila nak bangun dari mencangkung ke, ape2 jekla.budak2 neh momokkan aku kate aku ade penyakit darah tinggila..darah rendahla..arggghh!!macam2.siyot!

dah ge cek tadi.doktor kate tuh normal la.sebab bile kite nak tuka posisi dari mencangkung ke berdiri, darah tuh lambat nak sampai otak.tarikan graviti melambatkan lagi perjalanan darah.tuhla pasalnye.dah..aku malas layan otak budak2 yang mengarot!ceh!

cerita #3
donna text aku jap tadik.bunyik die macam ni..

"ea ta x yg kita fnl yr student ada talk kt fac ari ni kol 2pm."

wooha!seyes baaa,aku xtahu!fuh..
erk..pasai ape ek?aku xtahu la..adehh!mencikk betol.ingatkan mahu berlepak2 saje.huhu.pun hujankan sekarang ni.heh!

Wednesday, March 4, 2009

bende-bende yang mambuatkan aku mual seketike

aku sudah mengagak.
perkare macam ini pasti akn terjadi.
sedap2 lelapkan mate sepicing due,tibe-tibe ade kol masuk.
serius, aku xtahu sape.

'wey,sampai hati xkenal aku!'
'erk,ye la tapi aku mane tahu neh sape,dowh!!'
'kite same kelas dulu..satu dorm pun ye'

ateee..aku dulu dok dalam kelas sorang2 ke?walaupun xramai manusie dalam kelas tuh, tapi otak aku masih xdapat nak teke sape tuh.
ok,finally dah tahu sape tuh yang kol.
nisah zulkifli.

pelik ke idak dol, dan2 kol mahu jumpe.
padahal sudah bertahun2 tidak bertanye khabar.
kalu betul2 rindu, dulu lagi kol.
arghhhh aku xmahu!
pun tahu mesti nak ajak MLM.
maafla sahabat,aku xberminat.
kamu carik je la orang lain ok.

maaf juga sebab aku dah kencing kaw-kaw.
aku cakap mahu siapkan projek tahun akhir.
o!oh!kalu ketahuan selepas ini, mati aku.

libang libu ..

"salam,ummu.jumaat ni dtg jumpe sy.sy rasa kita buang scope dss from ur project.nnt kita discuss semula."

ini bermakne aku kene tukar macam-macam bende, termasukla LR.oh!oh!aku baru berura-ura mahu edit chapter1 & chapter2.
T_T

Tuesday, March 3, 2009

atm mechine dah makan aku punye atm kad.
tinggal kurang dari $2 dalam wallet.
cukup sok nak gerak naik bus.
oh!oh!

kecewe kuase2.darab pun boleyhla

waaa!!sakit hati.aku xdapat lagi nak upload video dalam blog neh.aku xsuke blaja sendiri.aku lambat pick up.aku bukan advance learner!bye.
siapkan kerje fyp lagi baik.

Monday, March 2, 2009

hapi besday lok yok

heee..semalam hari jadi mak.aku xde lupe nak wish lorh.sehari sebelum hari jadi die (1st Mac), aku dah kol rumah.tapi die dah merayap ge manjung.isk.
jadi,hantar sms je.aku xmahu kol,aku nak sep krdt.haha!teruk bukan?LOL.

kepade mak yang disayangi,
SELAMAT HARI LAHIR YG KE-53.
sayang mak sangat-sangat!!

wooo!semalam mak dah sambut besday.time die kol, bukan main gembire aku dengau.huk2.jeles!mahu jugak!

Sunday, March 1, 2009

just dance, gonna be okay..
lalalalala..

oh!can't stop from listening to this.

ape hal dah semacam aku tengok dengan diri aku neh?uuuuuuu...
bukan tak mahu ikut.tapi ade saje halangan.Wani, maafkan aku.nanti-nanti kalu ade kelapangan aku temankan kamu ye sayang!mahu kamu cerie, xmahu tension-tension.nanti cepat tua sebelum usia.wish u all the best & do pls..don't be so tension.i love you baby.

dari kiri: wani, bobob, farahani

ketika di semester 1.wani mahu hegeh-hegeh balik kampung hari itu.oh!oh!aku dan-dan rindukan mase dulu.huk2.