Thursday, April 30, 2009

20 facts about me

untuk mengelakkan daripada amukan wani.aku jawab ni.

1. perempuan tulen(tapi aku tengok je perempuan berkemban)
2. anak ke-5 daripada 7 beradik
3. the biggest among our three sisters (oh Tuhan.xtahu kenape)
4. suka warna oren / jingga
5. ada lesen jenis B2 dan D(C aku takda)
6. pun dah tamat tempoh 9hb April yang lalu
7. kena tunggu balik kampung dan paksa abah perbaharui lesen
8. suka makan
9. suka bersenang lenang
10. tak suka tempe.siapa kata jawa suka tempe?BODOH!
11. paling suka kalau dapat masak tempoyak, ikan goreng dan nasi putih.
12. tak makan ikan bermuka pelik seperti keli, patin, ,huh senang cerita..ikan darat.aku tak makan
13. tak akan cuba makanan yang mak tak pernah masak
14. suka dengan bau buku
15. kalau bersolek sah2 aku akan jadi macam badut sarkis kepala dongga.mana pandai
16. telefon tangan jenama nokia telah berusia 6 TAHUN++
17. php xda expert lagi
18. masih hegeh-hegeh
19. suka kucing dan sanggup tido dengan beliau
20. masih rapat dengan cikgu sekolah dulu.cikgu maths.wooha!

aku nak tagged orang-orang boleh?oh xboleh.nonsense.

bulat seperti mak


'sangat rindukan mak!'


T_T
'comot seperti kamu'

M.I.A la pajak!

sikat aku dah hilang.

pastu terase macam hilang punca pedoman.

ahh..ape kene mengene?

tekanan perasaan..hantu dalam bilik

aku dah TAK TAHANNNN!!!!

rambut berkeliaran dalam bilik.

runsing aku ehh!

nak study pun xde mood.

nak harap aku kemas bilik,melampau tuh.

huh!

Tuesday, April 28, 2009

baring-baring

'hey budak!buat ape?'

'er,tengah baring.'

'hey memang budak betul!'

ateee..memang beno pon mase tuh tengah baring.

wooha!

Monday, April 27, 2009

bang!!

selepas menghantar report tepat jam 1538, masih lagi terase cuak.

risau.

amat sangat!

tapi pelik mase makan2 mi kari tak de pulak perasan perasaan risau tuh!

huh.

esok PBM.mane nak hegeh ?wooh!


Saturday, April 25, 2009

dowh..

makan fyp.

tido pon ingat fyp.

'lawas' pon fyp jugak!

Thursday, April 23, 2009

godek-godek,jumpe ni.

kawan-kawan, farahani kirim salam kat kamu semue.

tension buat fyp.

='( dodol team.

u...

hey orang yang beli nasi tak de balik-balik lagi ke?

Wednesday, April 22, 2009

kucing beranak pun kalah.

rase sangat gelabah selepas berjumpe supervisor.

ingat nak ge kencing pun tak sempat.

tapi tulis goblog aku sempat!

'kalau tak hantar semua chapter, memang fail'. - supervisor.

oh!oh!dah cergas buat kerje semule.

Tuesday, April 21, 2009

settled!

paham-paham sendrik la.

if( $keje != perfect)
{
echo "kena rejek la nnt";
echo " wahahahahahahahaha ";
}


perli aku dol.ape kate kamu buatkan program?hehe!

Sistem Berasas Pengetahuan

'cepat-cepat online pasni'

'xleh online ar dol.KB pas ni'

-----------------------------------

ooh!

ape makne?

aku sorag je yang masih berpoye2 kot mase ni!

waaaaaaaaaa!!!!!!

Monday, April 20, 2009

satu dah lepas..wooha!

5.40 tido semule.

5.45 bunyi penggera telefon tangan.

ahhhhhh..malas mangon!!

mimpi buruk!

ade 4 soalan yang kene jawab aku hanye dapat jawab 1 soalan je.

waaaaaaaaa!!!!!disaster betol.spoil mood tido.

Sunday, April 19, 2009

i love you anyway

tak pasti betul ke tak.

1 - there is one way

2 - to say

3 - three words

4 - for you

I LOVE YOU.

Saturday, April 18, 2009

Thursday, April 16, 2009

mahu blaja matlab?huhu..aku mane tahu nak ajar.

ea fatihah: hoi..

ea fatihah: kamu ni aku tengok pagi2 sebelom suboh pon online

ea fatihah: ni ym version bile ko pakai.

ea fatihah: xpower langsung!

ea fatihah: xde BUZZ

ea fatihah: wooh!

niz_87besh: siot ko

niz_87besh: siot

ea fatihah: =D

niz_87besh: jap ar

niz_87besh: aku bukak email dol

niz_87besh: nanti

ea fatihah: haha!

ea fatihah: lambat

niz_87besh: aku bukak r ym

niz_87besh: uhhu

niz_87besh: hahaha

senang hati..dah xnanges seminit.

cikgu dah kol tadik.

woha!

sekarang aku dah tahu ape beze euclidean dan phytagoras.

hehe!

euclidean kamu mesti ade satu sisi dan satu sudut dalam satu segitiga.(pakai sin, kos, tan)

phytagoras kamu mesti ade dua sisi dalam satu segitiga. (a2 + b2 = c2) <--mesti xjadi!aku xingat html coding!

faham?

oh!xpaham pun xper,janji aku dah paham.


----edit----
aku rase yang euclidean tuh salah la..
yang dimaksodkan dengan mesti ade satu sisi dan satu sudut dalam satu segitiga.(pakai sin, kos, tan) ialah trigomometri.

erk..ade betol ke?

borobudur

bahan tak?

kamu sangkekan itu batang lemang..

rupe-rupemye bara api.

=D

kamu siap pegang lagik!woha!

kene kencing

'cikgu ni memang bagi harapan palsu betol.euclidean and phytagoras semalam.'

'ape jawapannye?'

eh..ni sape tanye sape ni?mencikk betol.

PAGAR dan padi

'nape tak kejutkan.mangun dah lewat ni, adeh!..'

'semalam xde kabo pun soh kejut.sorry. ;'( '

'huh, harapkan pagar, pagar kekenyangan tidor, camne..'

'haha!!'

------------------
ingat aku kaki tido ke?huh!memang pon.LOL.

Dear valued cust..

14/4/2009
A friendly reminder, your data usage is reaching the allocated 5GB/ mth (Celcom Broadband Policy). Pls reduce your usage to avoid having your speeds managed.

16/4/2009
Dear Sir/Ms, you have exceeded the 5GB/ mth usage as per Celcom Broadband policy. We reserve the right to control yr broadband speed when deemed necessary. Thk U.

--------------------
oh!aku memang online 24/7.
ok2.
offline pas ni.
mane tahu pas ni dah dan2 xleyh surfing net.
xmahu!

pon aku xfaham polisi die macam mane,aku main sain jek time beli broadband hari tuh.huhu.

Wednesday, April 15, 2009

tapi tetap risau jugak

'cikgu, ape beze euclidean dengan phytagoras? huk2..blur..'

'nak mengene cikgu ye'

'eh mane ade.saye serius la cikgu. apa la cikgu ni.isk.saye tak faham. :'('

'nanti malam cikgu bagitahu'

'terime kasih cikgu!'

permasalahannye..

tension!
aku xtahu nak apply yang mane untuk carik distance tuh.
euclidean ke?
phytogerean ke?
KNN (K nearest neighbor) ke..?erk!

yang aku paham..KNN tu name teknik die.tapi euclidean and phytogerean tuh adelah care2 untuk kire distance. masalah kat sini euclidean yang aku ade bace, kene abaikan weight and priority.hoi.aku nak kene apply euclidean.dah la ade weight and priority.waaaaa!!!macam mane ni?
huk2.

someone..save me please.
tensionla.

binatang kemende yang beterbangan dalam bilik ni.

pukul jugak kang.

menyemak je.comel xpe jugak!

Tuesday, April 14, 2009

mandi malam-malam seperti bobo

dah jumpe sv.

uh!


----------
jap tadik gelabah ayam mencarik LR.

dah rename ntah-ape-ape-ntah, tuh yang xjumpe.

isk!

mulela tuh..

pedih heh, mate!

macam ade habuk masuk mate.

padehei..angin kipas masuk mate.

[hoh!macam lewah jek.arrghh!!]

rebel?oh..oh!

woooh!hari ni jeh kat radio dah 5 kali kot ulang lagu love story-taylor swift .

nyanyi kuat-kuat!

dengan penuh perasaan!

dayang tak de, jadi boleh melalak sesuke hati.

oh, ni bukan rebel dol.

tension!jap lagi aku nak kene jumpe sv.

aku yang nak, pasal kalu aku xjanji macam tuh, aku tak akan buat fyp!

dah!nak melalak semule.

hand...cap

ibu jari terseliuh!
persoalan?adekah jari aku akan jadi macam tu semule?
wwwooooh!!!!!
tak mahu!

setahun lepas jari aku berbalut sebab ...*wah!besanye tangan*

Monday, April 13, 2009

camouflage

stress!

tak dapat download rurouni kenshin.

gelak sikit-sikit dah!

* kamu abaikan je tarikh tu.aku baru ambil gambar ni jap tadik*

hi.
sekarang aku dah boleh dengar radio.
ok, memang kuno (ambil dari donna) pasal tak denga radio selame setahun.
woha!
-----------------------------------------
walkman di atas amatlah buruk, tapi aku nak jugak tunjuk.
kenangan dol, since sekolah menengah lagi.
mase tu harge die $115.
woha!beli dengan duit biasiswa.
aku kencing cikgu nak beli spek.haha!
padahal spek berape ringgit je pun, tapi aku mintak lebih!
hehe.
kondisi masih elok, perfect tapi 90% je.heh!

haha day

dickov2: we both "kids" when i first saw you..

ea fatihah: bukan suppose we both young when i 1st u

dickov2:ni laen.... huahua....

ea fatihah: ceh!! sape tuh dol. wooha!!sebok je nk tahu. haha!!

dickov2: ko laa. haha

ceh!macam la aku nak percaye.
premis 1:
X bersopan santun, dan X perempuan.

premis 2:
X perempuan, tapi berbulu kaki lebat.

konklusi:
.: X bersopan santun dan bebulu kaki lebat.


negatekan:
X tidak bersopan dan tidak berbulu kaki lebat.

wahhhh..macam mane nak dapatkan conclusion dua2 +ve?pakai law ape weyh??xkan nak kene blaja dengan pn Asiah semule?xmahuuuuu..

oh!memori

tuh dia.
aku dah tahu lagu jepun yang aku dok mengidam sangat tuh.
best friend - kiroro.

wooha!!!

rice cooker rosak

ralit sangat-sangat dengan fyp.

semacam buat-buat sibuk jugak la.

...
....
.....

ape yang bau semacam ni?

nasi hangit!

wooh!

mane pandai masak pakai dapur gas.

='(

betulkah?

semalam aku jumpe ramhairi dol.
erk..ntah!aku rase iye.
hujan2 semalam turun jap carik makanan.
nak tegur, tapi takut salah orang.
erm.ko agak2 die tau tak aku ni yang die kasi tumpang hari tuh?
wooh!


dalam kereta ramhairi*

tande tanye

tunjuk tahi lalat kat tumit.

'tande lahir kat kaki'

'wooha!'

persetankan.

'mok..'

ops..bukan mok a.k.a moktar.

'ye..ye.tahu la gemuk dah!'

tapi aku tak makan banyak dowh!

Friday, April 10, 2009

anime crazy

aku dah mule gile.

ape jadah xde buat-buat sibuk dengan fyp.

tapi ge muat turun anime .

rurouni kenshin.

selalu pun main petik je.

tengok-tengok best.

woha!

tapi dapat satu episod je pasal yang lain die dah restrict!

ceh.tapi bagus jugak, xde la hegeh tengok anime dah.

er, tapi aku dah carik kat web site lain.

waaaa!

Wednesday, April 8, 2009

carikkan pls.

aku xingat lagu tuh.

dulu sensei ade aja.

tapi dah ingat-ingat lupe.

tomodachi...

waaaa!

T_T

Tuesday, April 7, 2009

oh!oh!

FYP make me happy.
woha!
ye la tuh.
dah, ge kelas sane.

suke hati je nak benci orang.heh!

aduh, menyampah pulak aku tengok.

sikit-sikit pasal ben and addin.

sikit-sikit ben and addin.

sikit-sikit ben.

sikit-sikit addin.

waah!muak aku heh.

kot iye pun novel tuh best sangat, jangan la sampai facebook, ym pun kamu nak cakap bende yang same.

aku pun bace jugak.

tapi xde la addicted sampai macam tuh.

isk.

Monday, April 6, 2009

...

ea fatihah: oit.

haizi_bryanaldo: halimunan!!

ea fatihah: haha!

jadi halimunankan best?woha!

roti + kaya..woha!

amacam..

4 keping roti untuk makan malam?

manyak bukan.

aku dah makin bulat + sihat.

gemuk pun boleh jugak.

kelas web..present ntah ape2

huh!giler tensen buat web. ='(



aku hanye ade mood untuk lelap.

our mood

i am not happy.

T_T

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

mouse pulak rosak!

spoil mood betol.

Sunday, April 5, 2009

sampai foyer.bukan untuk berpoya-poya.

huh!!

kebasahan dalam hujan.

sebab tak bawa payung.

adeh..sejuk!

kenapa wani menadah tangan untuk berdoa apabila orang berucap membaca bismillah?haha!

'bulat giler time dinner malam tuh!'

'woha!Jom kite guling-guling!..'

mahu tengok gambar pada malm itu, lawat blog ini dan ini.

wonderpets mane dapat tolong buat programming!

perut aku sangat lapar.

tapi dah minum segelas air nescafe 3 in 1 regular.

wooh!php memeningkan.

Saturday, April 4, 2009

beg setan

macam biase zip beg sekolah merah akan terbuka.

malas nak zip semule.

jadi aku mintak tolong budak web zipkan.

heh!

daripade remza yang zipkan.

wooha!

aku malu..huhu

neuron serabut.

serius cakap memang letih buat web.

lagi-lagila amatur seperti aku.

serba-serbi merangkak dol.

pening beb!

otak buntu.

T_T


sape2 ade nak tulung tak?pakai php je pun.oh!oh!

Thursday, April 2, 2009

kebosanan

rase bosan asyik menaip coding php.

wooha!

jadi beralih kejap ke blog ini.

padahal xde mende pun nak cerite.

bahan gelak popop-san

"hey u..mana kamu?"

"aku on the way"

malas mahu tanye banyak.

entah-entah masih menyikat rambut.

haha!

penyapu tebang.

macam biase.

setiap khamis aku kene sapu bilik.

tahu jek la..

kan bilik penuh dengan rambut!

wahh!!sakit hati betol.

tapi kenape khamis?

kang kalu jumpe tengah jalan aku btaw.

mule mengarut!

sekarang jam7.35 am.

asal rase mengantuk lagi ni?

padahal dah mandi awal-awal.

ah, nak ge k****** jap.

Wednesday, April 1, 2009

kuih pau.paling suke pau kacang merah.kacang kuda suke jugak kalu ade.

perbualan dengan bobob-san melalui sistem pesanan ringkas.

'adekah mao makan nanti?'

'tidak!aku posa hari ni.tapi aku boleh je teman kalu kamu nak'

'uh tamao la cam tu.aku makan kat makcik je.'

'hehe.pakai pinggan ke polisterin?Woha.'

'k.aku bawak pinggan.uh.'

'haha!'

---------------------------------------

anyway aku dapat tahu yang penggunaan polisterin akan menyebabkan kanser.

oh!oh!amat menakutkan.

bobob-san mahu tapau makanan di kedai bawah.

kalau tapau xboleh ke pakai daun pisang?selamat ape.

wooha!