Friday, July 31, 2009

yoshh!

budak-budak satu office bising.

buat laporan kat ketua.

kata kumpulan kami duduk bergebang, tengok movie, main games dll.

dah pengarah bagi cuti nak kecoh kenapa?

entah apa-apa.

Wednesday, July 29, 2009

tidak disengajakan

pit_nobita:

sin

alif

lam

alif

min

Me:

hang la malas

hegeh

pit_nobita:

haaa

tak faham la

Me:

huh

asal???

aku mane ade malas..

pandai2 ko jek

pit_nobita:

malas pe kejadahnye

Me:

erk,,

aku da salah pajak

pit_nobita:

x sekolah ngaji erk

Me:

wooh!

ye2..

aku salah paham

;'(

...

aku ni dah hilang pedoman bahasa arab ke?

pergi balik 16 kilometer

berasa sedih.

pasal claim pun nak jadi hal.

Sunday, July 26, 2009

macam masakan mamak.

kalau tak rebus dulu cili kering tak boleh ke?

budak-budak dah bantai gelak!

macam celaka.

...

aku ingatkan rebus tu untuk hilangkan hapak cili.

cis.

...

sambal tak menjadi.

:'(

masak semula.

Saturday, July 25, 2009

blackie o brain?

sudah la lapar yang teramat sangat!

lagi sekali periuk nasi tak switch on.

waaaaaaaaa!

...

tersilap pajak wayar microwave yang sama warna dengan wayar periuk nasi.

cis!

Friday, July 24, 2009

lawatan suka-suka ke muzium negara di waktu kerja.

oh shit!penyelia aku gatal!

gigantic flower.

gaya apa ni?maaf, saya kurang pasti

kacak tak rakan mengular saya?

patung orang asli mana ntah.

mahu juga bergambar semacam itu!

bergambar kali terakhir sebelum pulang.

dari kiri: zam, mira, mulat, haddi, zizan, abu, hazani

hey, siapa yang tiada dalam gambar?

oh, penyelia gatal aku.

Thursday, July 23, 2009

berjodoh dengan anzam.ohooohooiii.

aku banyak kali jual nama lecturer masa interview.

memang depa tak kenai pun.

heh!

macam mana SKM boleh jadi Suruhanjaya Komunikasi Maklumat?

celaka!

aku dah salah pajak!

penemuduga dah gelak-gelakkan aku.

cis!

...

'vous parlez fran├žais?'

'erk..come again.'

...

celaka lagi sekali pasal neuron aku lembap proses maklumat!

oui la.oui!

pandai-pandai lagi tulis dalam resume tahu cakap french.

wa!

...

tapi aku gembira! :)

Wednesday, July 22, 2009

demam kura-kura

9 per 10 orang pembanci telah demam dan selesema.

mira sorang yang masih gagah.

tidak sakit selepas bekerja dua minggu tanpa henti.

hebat!

...

apa nak dibaca ni?

buntu wei.

dah la tadi mengulo pergi muzium.

pelik-pelik bukan?

Monday, July 20, 2009

'watpe tu?'

'guling-guling'

'tak bulat ke nanti?'

'erk..'

...

mengarut-ngarut!

puas tidur sehari suntuk.

ntah.

rasa sedih.

tak da call pun.

;'(

padahal khamis ni dah ada interview.

oh!

...

hehe.

tadi dapat call.

jam 2021.

haha!

Friday, July 17, 2009

brilliant idea

'dulu ambil apa?'

'pernah dengar artificial intelligent?'

'oh..yang robot-robot tuh?'

'ha'ah..bla..bla..bla..'

...

'buat la robot.. '

'satu penyelia, satu lagi pembanci'

...

cis!

ada-ada je budak-budak ni.

Tuesday, July 14, 2009

ape ni.?.ape ni.?.sambil rabe-rabe perut budak kecik.



rindu qiqi.

jangan tanya kenapa aku hitam macam keling.

lokasi: antah tower jalan kuceng


dari kiri: zam, iwan, ari, zani, haddi, uncle cina, bob, mira, mulat.

lokasi: setinggan cina loke yew

uncle cina tahu berbahasa jawa.

jangan main-main ko.

Monday, July 13, 2009

kenapa aku tak dibenarkan membuat pilihan sendiri?

'mak tak bagi kamu berkawan dengan budak tu'

'tapi mak tak da cakap apa-apa pun'

...

sepanjang perjalanan ke kuala lumpur, air mata menitik dengan deras.

masih terngiang-ngiang ucapan abah.

oh!oh!

tidur malam itu ditemani air mata.

...

mata sangat bengkak.

macam mana nak pergi kerja?

;'(

Saturday, July 11, 2009

apa?banci aaa..

S: ada berapa banyak anjing kat sini uncle?

J: talak manyak la.20 ekor saja. yang kicik-kicik. dulu lagi manyak owh.lebih kulang ah..38 ekor.

jawapan cina tuh confident semacam je.

wey, takutla dengan anjing.

:'(

seriusly.

setinggan cina di loke yew banyak anjing.

nasib naik moto.

kalau menapak..

wassalam kot.

siap ada kawan cina tu datang, minta anjing.

ceh!

Wednesday, July 8, 2009

uncensored

memang sakit kalau jerawat tumbuh dalam hidung.

terseksa.

maaf, gambar tiada.

malu ehh.

Sunday, July 5, 2009

memang panas!

tangan mengada-ngada eh.

cawan semilo panas tumpah.

atas peha.

dan-dan sarapan dengan gopoh.

habis boleh tahan ke?

cis.

Saturday, July 4, 2009

salah sape?

cis. cis dan cis.

patut la sejam menunggu nasi tak masak-masak.

aku terlupa on suis.

Wednesday, July 1, 2009

rindu cik mulat

maaf kawan-kawan.

nanti lain hari aku update blog.

solat maghrib weyh.