Sunday, August 30, 2009

mentalworld

sampai sekarang masih tidak tahu bau hujan macam mana.

ini serius!

tidak seperti bobob dan orang ini.

waaaaa!

tolongla, macam mana nak tahu bau hujan.

:'(

tahula time hujan.

cis.

Saturday, August 29, 2009

reveal

'aku nak buat air'

'huh pandai-pandaila buat sendiri kat dapur'

dah pelik.

kenapa budak ni ambil bekas ajinomto?

tak tahu bezakan gula dengan ajinomoto ke?

rasa air ezora seperti @#$%%^&*!

hahaha.

...

sejak itu, budak-budak kelas mula membahan ezora.

aku tak bagitahu pun.

depa yang tahu sendiri!

heh.

Wednesday, August 26, 2009

every single second is moment

dari kiri: zai, ea, megat, mira, syafiq, abbul, saiful.

terhegeh-hegeh di depan kamera.

macam tidak ada kerja.

ok,bye.

mahu siapkan kerja.

serius oh!

Monday, August 24, 2009

air mata jatuh dengan laju.

serius.

tak dapat nak concentrate kerja.

asyik teringatkan lili.

sambil naik moto pun fikiran boleh melayang.

T_T


adik perempuan saya

sangat-sangat rindukan lili.

teringatkan semasa kami kecil dahulu,buatkan aku bertambah sedih.

:'(

abah pernah lempang aku pada malam raya.

gara-gara minyak tanah tersimbah pada lili.

mana tahu, lari-lari bawak pelita dalam gelap.

sejak tu, aku berpendapat dalam apa-apa hal, abah akan lebihkan lili.

tapi memang betulkan ayah akan lebihkan anak kedua terakhir.

entah, mungkin aku je yang fikir macam tu.

harap sangat dapat jumpa!

:'(

Sunday, August 23, 2009

elephant.

'sahur mende waktu sekarang?'

'sahur gajah!'

...

ingatkan ada subuh gajah je.

kenapa gajah eh?

aku tak faham.

Saturday, August 22, 2009

dah raya!

komik kesayangan yang dimakan rayap.angkut-angkut kot!

nak baca macam mana?waaaaaaaaaa!

false impression dan da vinci code pun dah kena! ='(

tulisan julia Quinn yang disayangi.oh!oh!

harry porter was eaten by angkut-angkut.

mak bertepuk tangan!

bahan picisan (komik dan novel) sudah dimakan angkut-angkut.

dari dulu lagi dia tak suka komk-komik tu.

nak dibakarnya.

oh apa la nasib.

5 tahun menyimpan buku-buku di dalam kotak.

hey, inikan hari pertama puasa.

selamat berpuasa kawan-kawan.

jangan jadi rayap!

Friday, August 21, 2009

rambut ikal mayang.

pergi jumpa client di bangunan PGRM.

mira tahan gelak!

aku sedaya upaya tahan daripada guling-guling.

hehe.

serius kelakar.

perempuan yang attend kami pakai rambut palsu.

ke depan sangat kot!

...

teringatkan cerita baba dan nyonya di RTM dulu.


;)

kertas fotostat

tangan luka-luka pasal pegang kertas kajang.

:'(

wani, mimpi kamu. rindu!

Wednesday, August 19, 2009

meraban.

apa aku dok pikir hari ni?

1. pakai kurung warna apa hari ni?

2. makan apa sedap?(sarapan)

3. perlu ke tidak beli kasut kerja yang baru??

4. bila duit OT nak masuk?

5. agak-agak keluar buat field work tak?

6. esok perlu bawak laptop tak?

7. jamuan tengah hari ni lauk apa?

8. nak tengok wayanggg!cerita apa best??

9. agak-agak kalau apply kerja LHDN dapat tak weh?

10. ...

13. ...

aku dah jawab dol!

Tuesday, August 18, 2009

tak faham apa motif

macam biasa.

letak botol besar air masak dalam seat motor.

turun dari ofis, botol dah kosong!

aik, tak minum pun!

perasan ada kesan air di bawah.

bukan tumpah, tapi semacam sengaja dicurah.

ceh!

...

2 kotak teh bunga.

1 botol 100 plus.

1 tin teh bunga.

tak pasal-pasal!

Monday, August 17, 2009

table for three.

cikgu ezora yang buat-buat sibuk.

bobob si comel.comel ke dol?

apa yang cikgu tengah buat tuh?pelik!santai kot.

maaf, gambar blurrr.

napa muka nampak kembang sangat weyhh?kan aku dah 'kurus'?

do always admiring ourselves together, lol.


'penat la kerja, sampai hitam dah muka.. tangan'

'tangan ko bukan memang hitam ke?'

tak de backup langsung!

cis.

Friday, August 14, 2009

etika profesional.

'helo saya suhaimi dari bla..bla..bla..'

'oh, ada apa hal ni kol?'

'saya bukan nak jual kad debit atau kad kredit..bla..bla..bla..'

'oh ye ke.dah tuh awak nak apa?'

'boleh tak saya tahu awak pakai bank apa untuk debit kad?'

'maybank'

'yang kuning ke atau yang ade ceri tuh?'

'ceri kot,kenapa??'

'boleh tahu tak valid kad tuh sampai bila?'

'03/14'

'betul tak no ni 14.........?'

hati aku dah pelik, macam mane die tahu ni?hampir betul semua nombor.aku cepat-cepat mengelak!

'mane tahu maklumat saya ni?'

'dapat dari celcom bla..bla..bla..'

'maafla..saya baru balik kerja ni.penat!malam ni saya nak keluar lagi buat kerja.lain kali la.'

'oh ye ke?alamak..ok, xperla.'

'ok bye.'

...

panas hati aku!

main simply pajak maklumat personal aku.

dah la hampir betul semuanya, macam haram!

nak banned celcom masalahnya aku pakai produk celcom, macam mana?

sedih je rasa.

betul ke celcom buat macam tu kat aku?

dan-dan aku terkenangkan yap!

oh,oh!

take note: yap adalah pensyarah yang mengajar ethic semester lepas.

Thursday, August 13, 2009

kura-kura

sudah terlewat!

mahu berkonvo tahun ni jugak!

:'(

malu bertanya jadi kura-kura


'assalamualikum encik polis'


'waalaikumsalam'

'nak tanya, Plaza Mui mana ye?'

'oh, ni dah terlajak ni. patah balik dan tengok ada bangunan Hup Sengkan? tuh la Plaza Mui'

'oh, terima kasih encik'

'adik ni despatch ke?'

...

waaaa!

celah mana plak!

ada ke despatch pakai baju kurung bagai?

cis.

Wednesday, August 12, 2009

Tuesday, August 11, 2009

resah dol

macam mana ni?

sijil beranak aku dah MIA (missing in action).

hari tu pindah-pindah dari rumah sewa di shah alam.

seingat-ingat paling last pegang time godek-godek sijil dalam clear holder untuk interview di PJ.

memang simpan sijil lahir dalam tuh.

aku ada ambil gambar!(sijil lahir)

maaf aku tak dapat nak reveal sijil lahir tuh.

malu la!

...
apa macam celaka tulisan aku ni?

tak konsisten langsung.!

kejap sijil lahir, kejap sijil beranak.

ceh!

cik mulat mula menulis

Rules:
1. Put your iTunes, Window Media Player, etc. on shuffle
2. For each question, press the next button to get your answer
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag as many friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have fun!.


1. If someone says 'are you okay' you say?
: : i do not hook up - kelly clarkson

2. How would you describe yourself?
: : something stupid - nicole kidman feat robin Williams

3. What do you like in a guy/girl?
: : we made you - eminem

4. How do you feel today?
: : jangan kau lepas- Alexa

5. What is your life purpose?
: : tentang seseorang OST AADC -Anda

6. What is your motto?
: : I gotta feeling - black eyed peas

7. What do your friends think of you?
: : linger - the cranberries

8. What do your parents think of you?
: : good girls go bad - cobra starship feat. leighton meester

9. What do your think about often?
: : erti cinta - maya karin

10. What you always do during take 5?
: : merpati putih - the devine masters

11. What do you think about your best friend?
: : never say never - the fray

12. What is your life story?
: : bitter heart - zee avi

13. What do you want to be when you grow up?
: : cari jodoh - wali

14. What do you think when you see the person you like?
: : warkah berlagu pilu - felix

15. What you will dance at your wedding?
: : engkau yang satu - wow

16. What will they play at your funeral?
: : betapa aku mencintamu - vagetoz

17. What is your hobby/interest?
: : kelahiran - adi putra

18. What is your biggest fear?
: : better in time - leona lewis

19. What is your biggest secret?
: : situasi - bunkface

20. What do you want right now?
: : bubbly - colbie caillat

21. What do you think of your friends?
: : kurnia - slam

22. What will you post this as?
: : begitu indah cinta - 6ixth sense

hey budak nad, dah jawab!

Tuesday, August 4, 2009

online dari pak hailam kopitiam


teman semangat saya.

dah kurus bukan?

hi.

sekarang berada di bukit bintang.

mengular?

hey mana ada.

Monday, August 3, 2009

ym dengan bobob.

hey dol, kenapa dengan kau?

ce story sikit.

...

soalan ini dtujukan kepada bobob.

maaf, blog bobob terpaksa diprivatekan atas sebab-sebab tertentu.

jap, jap.

private ape weyh?

otak aku lemah.

...

oh ok aku dah dapat!

maaf, blog bobob terpaksa di'persendirian'kan atas sebab-sebab tertentu.

ahh..malas nak fikir!

Saturday, August 1, 2009

sedih kembali.

berasa sedih.

aku mahu kerja ITU!

;'(

tapi sampai sekarang tak dapat panggilan langsung.

hari ni dah sabtu.

sudah lebih 7 hari dari tarikh pergi temuduga.

:'(