Friday, August 14, 2009

etika profesional.

'helo saya suhaimi dari bla..bla..bla..'

'oh, ada apa hal ni kol?'

'saya bukan nak jual kad debit atau kad kredit..bla..bla..bla..'

'oh ye ke.dah tuh awak nak apa?'

'boleh tak saya tahu awak pakai bank apa untuk debit kad?'

'maybank'

'yang kuning ke atau yang ade ceri tuh?'

'ceri kot,kenapa??'

'boleh tahu tak valid kad tuh sampai bila?'

'03/14'

'betul tak no ni 14.........?'

hati aku dah pelik, macam mane die tahu ni?hampir betul semua nombor.aku cepat-cepat mengelak!

'mane tahu maklumat saya ni?'

'dapat dari celcom bla..bla..bla..'

'maafla..saya baru balik kerja ni.penat!malam ni saya nak keluar lagi buat kerja.lain kali la.'

'oh ye ke?alamak..ok, xperla.'

'ok bye.'

...

panas hati aku!

main simply pajak maklumat personal aku.

dah la hampir betul semuanya, macam haram!

nak banned celcom masalahnya aku pakai produk celcom, macam mana?

sedih je rasa.

betul ke celcom buat macam tu kat aku?

dan-dan aku terkenangkan yap!

oh,oh!

take note: yap adalah pensyarah yang mengajar ethic semester lepas.

4 comments:

bias® said...

yang main badminton tuh ke?

Zaki N Ilyia said...

biasa la tu fatihah...bukan setakat celcom je...banyak lagi company yg buat mcm tu....jadi awak ada hak nak maki org yg cal awak tu...hahaha

aloy_paradoks said...

maknanya privacy lu telah diceroboh.

eafatihah said...

bias®:
uiks..ape macam boleh tau ni??waaaaaa!

Zaki N Ilyia:
xde la maki..nasib baik die xde kol lagi, kalu xdah kene dah tuh.wohh!

aloy_paradoks:
tahu xper...dah xde privacy la ni.:'(