Tuesday, August 23, 2011

Tak pernah?

bla..bla..bla..

'ok la, nanti telefon balik!'

'waalaikumsalam'

eh apadahal jawab salam pulak!

ceh.

siapalah tu ekk?

Monday, August 22, 2011

Macam-macam hal.

Semalam jalan di Jalan TAR dan sekitar KL.



penat sangat.



sampai dah merajuk-rajuk.



naik tangga.



hampir tersungkur.



Orang hidung jambu pandang sinis.



padahal nak tergelak.



hegeh!

Tuesday, August 16, 2011

Kawan Cina Saya

Kad raya pertama tahun ni.

ataukah mungkin sejak tahun lepas juga?

memang sedih.

Monday, August 15, 2011

Seperti Pandir.

tepat 12.00pm kocoh-kocoh turun opis.
bayar parking pasal selalu tengah hari je mesti penguatkuasa meronda dan menyaman.
dah bayar paking.
cepat-cepat nak selit pada cermin kereta.
tak pasal-pasal tiket parking jatuh.
cari bawah kereta tak jumpa.

buka bonet depan.

masih tak jumpa.
ok, beli la tiket semula.
masuk syiling 20sen beribu kali, tak dapat-dapat mesin ni nak telan.
macam mana??
persoalannya, adakah aku bayar parking hari ni?
dah la kereta kena berak burung!
siapa nak basuh ni?
waaaaa!

Friday, August 12, 2011

tak cukupkah makanan hotel?

berbuka semalam dengan rakan sekerja.

adik bos belanja.

balik dari berbuka, aku singgah mamak Fayas.

'ane, tosei kuah kari kambing dengan air nescafe o ais kurang manis'

persoalannya, kenapakah singgah mamak?

Wednesday, August 10, 2011

Buku kecil berwarna coklat

ulang kali keberapa puluh kali tak pasti.

boleh baca dalam tren, hatta dalam dewan peperiksaan menunggu student menjawab kertas soalan.

Sangat pasti abang Nizam Sani suka warna coklat.

Tengok, warna buku sama dengan jubah saya.

kalau mahukan buku yang sama,sila tanya tuan badang badan.

Monday, August 8, 2011

Kan dah cakap awal-awal

'Pensyarah Perlancongan dieprkukan segera.'


'Nak!nak!nak!'


'Baik jangan kalau tak berkaitan.'


'Post lain ada ke?'


'Post lain ada.post office.'




Saturday, August 6, 2011

Berbunga

orang yang paling menangis bila aku geselkan tayar kereta dia dengan pembahu jalan.


'Tauke Cina kedai tayar kereta cakap sportrim abang cantik'


'Sportrim cantik ke tunang abang cantik?mencik!'


:">

Wednesday, August 3, 2011

minggu lepas satu office-mate aku jadi interlocutor untuk spoken examination.

perkara tak diduga telah berlaku.

I = Interlocutor
S = Student

I : What is your favorite pet?

2 saat...3 saat...4 saat..

S : ZEBRA!

...

tak pernah aku dengar dalam Malaysia ni orang bela kuda belang sebagai binatang peliharaan.

hey, macam-macma!

Ayam murah.

ko nampak itu ayam ?

semalam terbeli ayam busuk kat bazar pandan.

patutla murah.

tiga ringgit, tapi besar macam ayam tandoooori mamak seperti di atas.

:'(

tak pe la.dah rezeki orang tuh.

waaaaaaaaa!nak nugget.

Tuesday, August 2, 2011

Sentap kejap.

kalau yang ini jejari RUNCING.

yang ini jejari RUNSING.

ini orang hidung jambu yang cakap.

Monday, August 1, 2011

Si pipi pau


orang hidung jambu dukung Qaid semalam.

aku agah Qaid.

'siapa hidung jambu?'

budak kecik ni gelak mengekek.

ulang sepuluh kali 'siapa hidung jambu?' die mengekek je.

:)

persoalannya, siapakah orang hidung jambu yang budak ni gelakkan?