Tuesday, November 29, 2011

Ralat

Mak tak setuju ada scallop bagai untuk kanopi majlis kahwin nanti.

Beza harga untuk kanopi yang ada scallop dengan tiada scallop hanyalah RM50.

'katakan lah mak beli Heater. Satu jenama Sharp harga RM 50, dan satu lagi jenama Cokia (buatan China mungkin) harga RM45.'

'ok'

'mana satu mak nak beli? Ada jenama ke Cokia punya?'

dengan confident mak aku jawab, 'Cokia!!!!'

hampeh.penat aku bagi contoh!

Saturday, November 26, 2011

ajak balik kampung taknak!taknak!

'nanti balik kampung, jangan lupa kopek durian!'

'aik, apesal pulak?'

'yela..orang nak makan durian'

'ah malas la. naik bas kan.'

SMS :
kalau banyak durian kat kampung, minta beli sikit. Teringin nak rasa.

haha.

Tuesday, November 22, 2011

Jangan tanya kenapa gila lewat!

Tempat kejadian: Taman Tasik Titiwangsa

Aktiviti: Jogging

Masa: hampir jam 11 pagi

'Bang, tengok tu Taman Rusa!'

'haih..apa panggil abang-abang ni!'

'aik.apesal plak?' sambil kerut-kerut kening.

ohoooo...baru perasan ada awek.

kurang asam!

Monday, November 21, 2011

Sedap! Ter'addicted'

‘makan benda ni tak payah gosok gigi tiga hari la’


‘ha’ah ye la. Tapi gigi kuning buat apa!

Thursday, November 17, 2011

Wednesday, November 16, 2011

Kompang bila nak bunyi mek?

Lupa nak update pasal kahwin sahabat baik saya.
:)
Tahniah Bat!
Semoga berbahagia dengan En. Ahmad.

Saya dapat cuti sakit!

selepas kerja semlam.


dalam kereta.


'ini kene chicken pot ni'


'jap, chicken pot tu apa?'


hahaha!


...


badan gatal-gatal satu badan.


pun sakit kepala dan selema semalam.

Tuesday, November 15, 2011

Masih berbaki kurang RM100

semalam budak office mengamuk.
bill Maxis broadband sampai RM400.
gile babi.
padahal dia tak pernah miss bayar RM25.++ setiap bulan.
untuk apa?
ntah. caj yang tidak diketahui.
tahu apa officemate aku cakap dengan customer service tu semalam?
'no wonder la Maxis kaya-raya. Bullshit!'

perkara yang sama jadi kat aku.
walaupun sedah terminate langganan broadband, tetap dikenakan bayaran.
now, email maxis aku terus masuk dalam spam box.
ada aku kisah?

Wednesday, November 9, 2011

Ha ha

orang hidung jambu ketuk-ketuk benda semacam ni.

'apesal dok ketuk-ketuk?rosak la!'

eh..macam barang aku pulak.


'kenapa mati?'


'ye la.off tuh.'


'orang debooo..dah lama tak bawak kereta.'

Tuesday, November 8, 2011

Berulang Kembali

Kedai Bakery.

duit tak cukup sepuluh sen nak beli roti.

oh.oh.

apalah nasib.

Friday, November 4, 2011

Paling Lahanat.

Aku batalkan kelas pasal ada seorang saja pelajar.

Amoi China.

Sepatah haram English tak tahu.

Seperti bercakap bahasa ayam itik.

Lepas tu dia nak marah-marah pula pasal kelas batal.

Tak sedar diri betul.

Masuk la kelas ABC dulu.

Kamu cakap-cakap bahasa kamu ingat aku faham?

Thursday, November 3, 2011

Baru saja berlaku

Bawa duit cuku-cukup RM5.40.

Kenapa 40 sen?jangan tanya!

masul SevenE.

ambil roti.

RM3.30

eh.nak gula-gula la.

'nak plastik?'

'nak la.'

'total semua RM5.50'

'alamak dik, tak cukupla.cancel la gula-gula'

'xpela.nanti saya bayarkan'

malu gila weyhh.