Thursday, December 29, 2011

kacang berkulit putih



makan kacang ni memang jadi ketagih.




tapi yang tak best adalah...




jari jadi luka.




nak kupas kulit dia yang keras punya pasal, gagahkan jugak.




janji dapat makan.




eh eh.




mana la badan ko tak sihat?!




woha!!

penatpenatpenatpenatpenatpenat

penat bergaduh.

ok bye.

tiga kali sehari

semakin gemuk lepas pulang dari Siam.

apasal eh?

pasal aku boleh makan nasi kat sana.

tak dela asek ba alif ab yaaaaaa je.

Thursday, December 22, 2011

Tegur aku pun tak nak.

Tadi budak tupai datang office.
Terserempak dengan officemate aku si India.
Tengah sembang-sembang tanya khabar boleh si tupai sibuk nak pegang tangan dengan beloved boyfriend tu.

Geli aku eh.

Faham tak? Siapa lambat, memang dia....

Ketua aku mintak tolong apa ntah.aku pun lupa.

dia cakap,'can you do me a FLAVOUR, bla..bla..bla.."

haha!

ingat aku ni kerja restoran ke apa.

Wednesday, December 21, 2011

Benda dah jadi

pagi-pagi lagi aku dah kena marah.
apa taknya, kereta tak boleh hidup!

bateri dah lemah.
godek-godek alarm pun takda makna.
aku syak balik semalam aku tak off lampu kecik!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! memang selalu lengai, macam gas lengai.
:(

Monday, December 19, 2011

Pernah mematahkan pembaris panjang satu meter warna kuning.





Tapi cikgu relax, tak marah!





Haha!





Pasal masa tu jadi ketua kelas 1 Hijau.





woha!!


Tuesday, December 13, 2011

Teka, siapa?

Tempat kejadian: lampu isyarat hadapan Times Square


Bergaduh-gaduh dalam kereta.
Pasal-ntah-apa-apa-ntah.
Segara buka pintu kereta.
Cepat-cepat jalan tak pandang belakang.
Dua minit lepas tu ada kereta datang ambil.
Penat jugak jalan dari Times Square sampai monorail Hang Tuah.
Woha!!
Siapa la tuh eh?

Wednesday, December 7, 2011

Ini Perak yop!

orang hidung jambu penat panjat pokok rambutan.

sebakul rambutan dapat!

kucing Sara panjat-pajat atas badan.

'turung!turung!'

agak-agak kucing Sara faham tak?

Blok J.

cepat-cepat naik tangga nak jumpa Qaid.

ketuk pintu bagai nak tercabut tangan.

tetap orang dalam rumah tak buka-buka pintu.

stressssss!

turun bawah, tengok keadaan sekeliling.

macam pelik!

sekali kau Blok L.

patutla orang tu tak buka.cis!