Wednesday, January 25, 2012

Pok Chek

Semalam satu bas dengan pak cik dari Kota Bharu.




Dah sampai Kl Sentral, aku turun bas dulu.





Ambil beg bagai.





Tungu punya tunggu, pakcik tadi tak turun-turun.





Aku agak dia bunian kot.

Friday, January 20, 2012

What's Happeng Sepanjang minggu ini (Baca dalam slang Ganu Kita)

Kang datang majlis aku sila pakai warna lain ok.


Kad kahwin masih belum terlipat.maka sila tunggu.alamat mana aku nak dapat??!

Thursday, January 19, 2012

Do you think the same?

Have their balls REMOVED???!!!!


haha!

Cari

'apasal nak berhui-hui dalam facebook? Tak takut awek lari?'

'Kena pasrah, nak kahwin dah. Awek pun dah ucap takziah.mesti frust tuh'

Lawak apakah?

Ada yang berdarah hidung kangggg

Wednesday, January 18, 2012

Rasa pelik dah terjawab

setiap kali buka kereta je, ada bau buah.


pelik la, kenapa eh.


pagi ni baru aku teringat!


hehe.


ahad lepas mak bawakan buah ini untuk keluarga ciklan kat Terengganu.


nak tahu buah apa?


scroll bawah mek!


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



oktata!

Tuesday, January 17, 2012

sisi ke sisik?

'walaupun orang marah, tapi tetap sayang'

'kalau asyik marah je orang lari!'

'lari la...tak ke mana pun'

...

apa makna bang?

nak cakap bulat la tuh.

Monday, January 16, 2012

haha!

'nak air tak?'

'nak la.'

'nak air apa?'

'.....hmm..air apa eh'

'i love you.'

aik, korang muntah ke?

apasal?woha!

Tak jadila.

Kan? macam nak kena makan kaki.

Saturday, January 14, 2012

Kritikal.

Tangan yang tiba-tiba alergik.aku dah nak kawin kot,tolong la jangan main-main alergik macam ni. :'(


'Rasa alergikla, nak ge klinik!'

'kalau orang kata jangan makan, cube ikut..kalau orang cakap..mana ada makan.bla..bla..bla(ini nada mengajuk cakap aku)'

ada petua tak?


lupa plak, kalau tanya pun korang mana ada nak jawab.

ok bye.

Friday, January 13, 2012


Ini peristiwa yang berlaku minggu lepas.


Serba merahkan kami?


Macam ko plak yang raya kan?


ok bye.


Selitan: weyh macam mana aku nak putihkan tangan bagi melepak??sila bg suggestion.sekian.wasslamu.


Thursday, January 12, 2012

Sila Teka

What do we call a sick mother?

sila jawab!


.

.

.

.

.

.

.

.

.
tak da jawapan.

woha!

ok jawapan, The Mom (demam).

bye.

Segan ke apa?

Macam biasa lepas kerja lepak Kedai Makcik Bombastik.

(nama bersempena lokasi kedai tuh hadapan balai bomba)

parking kereta macam haram.

kejap-kejap toleh belakang (side parking), takut terlanggar kereta toyota kat belakang.

sensor ge mana?dah ke laut.

perasan abang-abang berlagak bujang pandang-pandang masa parking.

dah molek parking, gerak ke kedai makcik bombastik.

apasal orang hidung jambu senyap semacam ni.

dia dah makan dulu pasal aku lewat sampai.

dia sua daging goreng, tapi tak cakap-cakap.

aku malas nak makan, order air.

perasan abang-abang berlagak bujang tertoleh-toleh kat kami.

lepas tu blah.

rupa-rupanya dorang ada cakap, 'awek nak parking tu, jom tolong!'

padahal tunang hidung jambu ada kat belakang.

buat relax makan macam tak ada apa-apa.

Wednesday, January 11, 2012

Mengantuk tak hari ni?



malam tadi apa kena ntah.


baca novel sampai tak ingat esok kerja.


3 pagi masih membaca.


esok mungkin habis.


novel letak dalam kereta,tak boleh bawa naik office.


kang tak kerja plak.


woha!

Tuesday, January 10, 2012

Makan pagi

'Dah makan belum?'

'Belum!'

'Makan la sana. Badan dah kurus kering macam tu taknak makan lagi?'

nganjingggg!!!!

dah boleh agak siapa yang nganjing?

Saturday, January 7, 2012

Nama Ummu kan sedap didengar?



'tido lagi ke?'

'takla, tengah menangis baca novel. ni bangun awal pasal nak sambung baca.'

'tu la,taksub sangat!'

...

haha!

betul ke bang penggunaan kata tu?

aku serasa pelik!

cerita ni memang best.

ada la menangis lebih 10 kali.

woha!

Thursday, January 5, 2012

Bergegar

Kereta nak berhenti di lampu isyarat.

‘Bakpe kereta asyik nak mati je ni?’

Aku nak marah, dah tua.

Lagi pun ini kereta dia.

‘kalau gear dua nak berhenti, mana tak mati kereta tuh!’

‘hehe.orang ingatkan dah free gear.’


dia ingat kereta ni auto macam dulu kot!

Wednesday, January 4, 2012

B a h a n

perkara ni berlaku tahun lepas.
tengah ralit baca novel dalam kereta.
sampai lampu isyarat merah semula.
memang tak sedar apa.
tapi pakcik kereta belakang tak hon pun.
aku syak dia pun tengah baca novel yang sama.
eh eh.
novel ini.

tapi potong la..pasal banyak typo error!korang tak edit dulu ke sebelum print?