Thursday, January 12, 2012

Segan ke apa?

Macam biasa lepas kerja lepak Kedai Makcik Bombastik.

(nama bersempena lokasi kedai tuh hadapan balai bomba)

parking kereta macam haram.

kejap-kejap toleh belakang (side parking), takut terlanggar kereta toyota kat belakang.

sensor ge mana?dah ke laut.

perasan abang-abang berlagak bujang pandang-pandang masa parking.

dah molek parking, gerak ke kedai makcik bombastik.

apasal orang hidung jambu senyap semacam ni.

dia dah makan dulu pasal aku lewat sampai.

dia sua daging goreng, tapi tak cakap-cakap.

aku malas nak makan, order air.

perasan abang-abang berlagak bujang tertoleh-toleh kat kami.

lepas tu blah.

rupa-rupanya dorang ada cakap, 'awek nak parking tu, jom tolong!'

padahal tunang hidung jambu ada kat belakang.

buat relax makan macam tak ada apa-apa.

No comments: