Wednesday, December 2, 2015

Missing u

Some how I miss the good old days.

Mula-mula kahwin dulu duduk di Cheras. Ataihh bukit. Best. Sebab sejuk..walaupon masa tu rumah kosong tak ada mende pun. Selama duk Cheras, takda kawan yang datang rumah..melainkan adik Pao.ha-ha.

Selepas incident rumah sewa hampir kena lelong (oh tuan rumahhhh tak mention apa pun), kami stay kat Rawang. Lama juga duduk di Rawang.. Hampir 3 tahun. Apa khabar agaknya uncle depan rumah. Mesti die pun shocked sebab tetiba je rumah dah kosong. View rumah Rawang? Suka suasana dia..sejuk sbb ataih bukit jgk. Masa ni tak da la segan nak ajak org dtg rumah sbb boleh kata rumah agak complete. Di rumah ini jugaklah struggle menyiapkan tesis, ulang alik ke shah alam. Tapi enjoy! Hanna pun membesar dalam rumah ni. Petang2 Kak nah dah standby nak pulangkan Hanna. :D

Tahun ni..awal bln 5 dh start menyewa kat Dungun. Kali ni punya rumah paling singkatlahh kami berumah tangga. About  6 months. Mula2 deal..memang gamble je sewa. Tak jumpa tuan rumah dan tengok keadaan rumah macam mana. Minta orang yg tengokkan rumah. Alhamdulillah.. Rumah selesa n selamat utk tinggal. Awal2 kena tinggal sbb tugas. Tapi tak lama..2 bulan saja. Hihiii.

Now, pindah balik kampung tinggal dengan mak mertua. Allah nak bg peluang pada kami utk jaga mok n pok. Harap2 Allah permudahkan segala urusan.

PS: gambar si bawah adalah harii terakhir berkemas di Dungun. Si Hanna helmet buat2 sibuk. :D